Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Halsa

Type tur

Fottur
Skitur
Sykkeltur

Gradering

X Grønn

Lengde tur/retur (km)

7.2 km (tur/retur)

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Megardssetra

Fotograf: Morten Løvik

Kvifor gå denne turen?

Turen opp mot Megardssetra er en mye brukt trimtur der man går på grusveg til enden av vatnet. Ved Megardsvatnet har Halsa 4H en leirplass, som er et fantastisk fint utgangspunkt for friluftsaktiviteter. Her ligger også «Ormebolet» som er grillhytta til 4H,som har fått navnet etter Midgardsormen som det sies at skal ha tilhold i dette vatnet. Langs vatnet er det flatt å gå, men på enden er det en siste liten stigning opp mot setra, hvor trimkassa henger med bok og kode. På setra er det fin utsikt mot Tusnastabbene, Smøla og Skålvikfjorden.

Kvar i terrenget går turen?

Turen går fra parkeringsplassen ved Felleskjøpet og opp grusvegen, der du passerer en bom. Lett stigning i terrenget opp mot vatnet. Her kan man både sykle, trille barnevogn og kjøre elektrisk rullestol helt fram til enden. Megardsvatnet er utgangspunkt for mange andre flotte turer i Halsa som for eksempel Jutulbu, Håkkåsteinen og Ørnhammeren, som er merka turstier. Ruten er ca. 7.2 kilometer tur/retur.

Tilgjengeleg med rullestol

Ja

Kvar startar turen?

Start på parkeringsplass ved Felleskjøpet på Halsa. Hvis du velger å kjøre opp til vatnet, noe som gir en betydelig kortere tur, må du betale vegavgift på 30 kr.

Kvar endar turen?

Megardssetra. (N63° 03.517' E8° 19.934')

Kvar kan du parkere?

Felleskjøpet på Halsa.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 7.2 km (tur/retur)

Mobildekning

Full dekning stort sett hele veien.

Kart

Turkart for Halsa.