Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Lengde en vei (km)

7.04

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Mannen

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

En flott fjellskitur i fint terreng fra Trollstigen inn Alnesdalen til Mannen på kanten mot Romsdalen. Slakt terreng hele veien, bortsett fra en kort, bratt stigning siste stykket opp til Mannen.

Kvar i terrenget går turen?

Parker ved strupen like over Trollstigplatået. Start over broen og rund den første ryggen mot Alnesvatnet. Passer Alnesvatnet på ca 100 meters avstand og rund inn i selve Alnesdalen.

En kan enten følge dalbunnen til høyre for Alnessteinen innover dalen eller gå via Alnessteinen og følge fjellfoten. I begge tilfeller skal en inn til Børtjønna som er et vann som ligger ved vannskillet der dalen runder nedover til Børa.

Fra Børtjønna hold høyden i nordsiden av dalen fram til det bratner til under Mannen. De siste 150 metrene med stigning opp til Manne er litt bratt, men legger seg igjen like før en er oppe.

Ved Mannen er det flott utsikt ned mot Romsdalen og det er også en målestasjon som overvåker bevegelser i fjellsida ned mot Romsdalen.

Kilde:

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 7.04
Stigning meter grader
Total stigning 602 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.