Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Fottur

Gradering

XXX Rød

Lengde en vei (km)

7.29

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Mannen

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Fin tur innover Alnestind til ei nål som står under Breitind, helt på kanten av Romsdalen.

Kvar i terrenget går turen?

Kjør Fv 63 Trollstigvegen og parker i Strupen - ca 200 meter nærmere toppen enn resturanten.

Gå over brua ved parkeringsplassen og ta til høyre innover stien. Her følger du elva og går så videre innover langs Alnesvatnet. Stien er litt utydelig etter 300 meter, men deretter tydelig hele vegen inn til Alnesvatnet. Følg tydelig varda sti inn­over venstresida av Alnesdalen. Ei stigning leder opp til Alnessteinen, en markert klippe midt i dalen. Etter Alnessteinen går stien litt ned, før den fortsetter slakt opp og innover dalen.

Innerst i dalen er det ei lita stigning oppover til venstre for en bekk som leder opp til Børtjønna. Følg venstrekanten av vatnet, deretter merka tursti på skrå oppover ura til ei morene. Følg morena til enden, og deretter ei bratt stigning opp til selve Mannen.

Mannen er en enslig kampestein som kan ses fra Romsdalen. Fra Mannen får du ei fantastisk utsikt oppover Romsdalen og nedover mot Trollstigen. Like før Mannen er det bygd en helikopterplattform og målestasjon som regi­strerer bevegelser i Børamassivet. Hele massivet er i bevegelse ned mot Romsdalen.

Det at flere navn her har Alnes i navnet, kommer av at Alnesdalen ligger overfor Alnes i Romsdalen. Dette området ble brukt av dem som bodde nede i dalen. Det var den gangen vanlig å gå opp lia direkte fra Romsdalen.

Turalternativ

Tilbake kan du gå over Breitinden og ned til Stigrøra.

Breitinden ble besteget i 1881 av O. K. Lyngheim, Henry Speyer og Charles Speyer.

Du kan også gå ned til Kråkenesvatna og tilbake ordinær rute gjennom Alnesdalen. Ved Kråkenesvatna vil du kunne se en spesiell kulp ved elveløpet, der vatnet forsvinner ned i fjellet gjennom en virvelstrøm.

Turen inn til Mannen er også en fin vårskitur når Trollstigenvegen åpner.

Kilde:

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 7.29
Stigning meter grader
Total stigning 632 Høydemeter