Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Måsvassbu via Strandafjellet

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Lengde en vei (km)

13.57

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Måsvassbu via Strandafjellet

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Fin fjellskitur som starter med skitrekket i Skorgedalen og går via Såtevatnet til Måsvassbu.

Kvar i terrenget går turen?

Turen er her beskrevet via Strandafjellet, men en kan også følge Ljøsådalen inn til Ingridsetra.

Fra parkeringsplassen i Skorgedalen gå opp til skitrekket og ta det opp mot Strandafjellet. Følg ryggen opp til toppen av Strandafjellet og følg ryggen østover. I enden av ryggen ta ned til venstre og enkel nedkjøring ned Fiskebotn til Ingridsetra.

Fra Ingridsetra kryss over dalen og opp Såtskaret til Såtskarvatnet. Rund Såta på nordsiden og deretter ned til Såtevatnet.

Følg fjellside under Blåtindan nedover og deretter en liten bakke opp til Måsskardet. Følg dette slakt bortover til Måsvassbu.

Herfra er det mange turalternativer videre, både over til Isfjorden, Mittet, Vistdalen, Vasstindbu. Tilbake til Skorgedalen kan en enten følge samme vei eller gå via Knollskaret og ned Ljøsådalen til utgangspunktet.

Kilde:

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 13.57
Stigning meter grader
Total stigning 786 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.