Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Lysløyperunden fra Grua

Om turen

Gradering

Kommune

Molde

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Lengde tur/retur (km)

6,6

Total lengde rundtur (km)

6,6

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Lysløyperunden fra Grua

Fotograf: Marte Melbø

Kvifor gå denne turen?

En fin skitur og rundtur i Lysløypa i Moldemarka. Turen går i preparert skispor som kjøres av Molde kommune. En populær tur også på kveldstid, grunnet lys i hele løypa. Turen er forholdsvis småkupert men forholdsvis lett. Postkassen ligger i øvre del av lysløypa. På turen krysser man flere andre turveger og stier, men følg hovedsporet som er tråkket. En passerer også en fin rasteplass ved Fjellbrudammen, der Moldemarkas Venner har bygget et grindbygg tilrettelagt for grilling og bålbrenning, når dette er lov.

Kvar i terrenget går turen?

Turen starter ved turparkeringen i Grua/ved Hatlelitunnelen. Gå oppover ca 50 meter langs en asfaltert gangvei, så kommer du til et åpent område med 2 turveier. (Den til venstre går opp langs den gamle Vardeveien, forbi Storlihytta til Varden). Du skal følge lysløypetraseen oppover til første kryss, ved Nonsmyra, her skal du ta til høyre. Følg en liten nedoverbakke ca. 100 m, til neste kryss, her skal du fortsette videre til venstre i noen motbakker. I neste kryss, kommer du til Vardeveien, ta til høyre, nedover langs Vardeveien ca. 100m. På høyre side ligger et Grindbygg (ved Fjellbrudammen) inne i skogen. Når du har passert en bru, skal du ta av fra Vardeveien, videre i lysløypa og opp en liten bratt motbakke. Fortsett videre i slake motbakker, forbi krysset til høyre,( som går til p-plassen i Jensgurilia). Oppe på flata skal du passere 2 bruer og videre oppover en lang motbakke. Ved toppen av bakken, kommer du til et nytt kryss, (til høyre går skisporene til Moldevatnet/ og p-plass ved Jensgurilia.) Her skal du gå rett frem i lysløypa, og kommer til postkassen som står i svingen i øvre del av lysløypa.

Herfra kan du gå flere alternative turer, hvis du ikke vil gå samme vei tilbake:
1. Hele lysløyperunden:
Fra posten fortsetter du videre i kupert terreng, til du kommer til Damefallet; (en p-plass på sommerstid for de som går til Skihytta.) Fortsett rett frem over Vardeveien, og følg lysløypa i nedoverbakker helt tilbake til utgangspunktet ved Grua.

2 . Til Moldevatnet/posten Moldedalen:
Gå 10 m tilbake i lysløypa til krysset til Moldevatnet. Følg skisporet til neste kryss, fortsett rett fram til Moldevatnet. Før den siste motbakken til Moldevatnet, finner du neste post; Moldedalen. NB! På denne turen er det ikke lysløype, så her må du ta med hodelykt, hvis du skal gå etter at det er blitt mørkt.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Turen starter ved turparkeringa ved Hatlelitunnelen, også kalt Grua. Gratis.

Kvar kan du parkere?

På parkeringa ved Hatlelitunellen. Gratis.

Rute på kart

Forklaring på fargekoder til løypene

  • Mindre enn tre timer siden
  • tre til seks timer siden
  • i dag, mer enn seks timer siden
  • i går
  • to dager siden
  • 3-15 dager siden
  • 15-30 dager siden
  • Mer enn 30 dager siden

Kart løypeinfo

Underlag Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 6,6
Total lengde rundtur (km) 6,6

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.