Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Lomstjønna, Vistdalsheia

Om turen

Gradering

Kommune

Nesset

Type tur

Skitur

Gradering

X Grønn

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Total lengde rundtur (km)

1,7

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Lomstjønna, Vistdalsheia

Kvifor gå denne turen?

Eresfjord og Vistdal skisenter ligger fint til på Lomstjønna like nedenfor Vistdalsheia. Her finner du flotte preparerte løyper som passer for små og store med en flott utsikt til fjellene rundt.
Den korteste runden er ca. 1,7 km, mens den lengste runden er ca. 2,5km.

Kvar i terrenget går turen?

Stikk ut post 1 (Lomstjønna) ligger i krysset der «Stor-runden» møter «Lille-runden». Dette er omtrent halveis ute i den minste runden. Går du mot høyre fra parkeringsplassen får du den letteste veien. Siden det er en rundtur kommer du til posten samme hvilken vei du velger. Like ovenfor postkasse 1 fins det fine lekebakker. Her vil det, om forholdene tilsier det, være tråkket – klart for å renne på ski. Planen er skileikområde, men det er fortsatt litt på vent. Det er i alle fall greit å finne seg en fin rasteplass, der ungene kan renne og leike enten i traseen eller rett utenfor sporet i fri utfoldelse!

Dersom du ønsker å gå lengre:
Stikk UT! Ski post 2 (Husebysetrane) ligger halveis ut i den lengste runden, like før Husebysetrene. Her kan du velge å gå den lengste runden for trening/ ønske om lengre tur. Ved hardt føre gjør vi oppmerksom på en bratt bakke rett etter du tar av og inn på «Stor-runden»- kan bli stor fart for nybegynnere - ellers en flott runde!

OBS! Dersom lyset ikke er på, finnes bryteren på utsiden av garasjen på parkeringsplassen. Lyset slåes på manuelt, og slår seg av selv kl 22.00.

Vær obs på Tjønna på slutten av sesongen når det tiner - følg oppkjørte spor!

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Du kommer til Vistdalsheia både fra Eresfjord og Vistdal. Følg F660.

Kvar kan du parkere?

Parker ved skistadioen på Vistdalsheia.
Det er god plass til parkering like ved der løypene starter. Er du i tvil om du er på rett sted, ser du etter en grå garasje og en tidtakerbu med et stort reklameskilt på.

Rute på kart

Forklaring på fargekoder til løypene

  • Mindre enn tre timer siden
  • tre til seks timer siden
  • i dag, mer enn seks timer siden
  • i går
  • to dager siden
  • 3-15 dager siden
  • 15-30 dager siden
  • Mer enn 30 dager siden

Kart løypeinfo

Underlag Lengde i km
Preparerte løyper 1,7
Total lengde rundtur (km) 1,7

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Spesielle forhold

Vær obs på Tjønna på slutten av sesongen når det tiner - følg oppkjørte spor!

Og skulle noen i turfølge ønske seg topptur, som det også er muligheter for, ber vi om at rasfare sjekkes, og at det brukes sunn fornuft. Har gått ras tidligere.