Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Lengde en vei (km)

6.22

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Loftskarstind

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Grei topptur med fin nedkjøring, som også kan kombineres med travers til eller fra Galtåtind.

Kvar i terrenget går turen?

Turen er her beskrevet fra Øvre Kavli, men kan også gåes fra Skytebana. Sporet møtes ved Vårseterhjellen.

Parker på Øvre Kavli, og følg løype som følger vegen oppover, først en liten bakke, deretter slakt til venstre, opp en sving og så flatt innover til brua. Følg vegen ca. 100 m etter brua og ta av til venstre ved skilt til Måsvassbu. Kryss over myra, og opp et kort stykke til Vårseterhjellen.

Herfra følger en videre oppover langs traktorveg gjennom skogen, og normalt er det spor opp til Skarsetra. Denne ligger like etter ei bru, ca. 500 m etter skilt til Kyrketaket (hold rett fram ved skiltet).

Fra Skarsetra følg dalen innover langs høyrekant av elvedalen. Vær oppmerksom på at det i utsatte perioder kan gå ras fra Skarven. Innerst i dalen kryss over elva og kryss deretter oppover svak botn i fjellsida opp til det laveste punktet.

Herfra er det et kort bratt parti opp ryggen til hytta Vår, og deretter 500 m videre langs ryggen til toppen av Loftskardstind.

Ned igjen kan en følge samme veg, men det er også mulig å fortsette videre over eggen til Galtåtind. En kan også kjøre ned på andre siden av fjellet, ned Ljøsådalen til Skorgedalen (tar da ned i skaret før Vår).

Kilde:

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 6.22
Stigning meter grader
Total stigning 1135 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.