Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Surnadal

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Lengde tur/retur (km)

10,4

Lengde en vei (km)

5,2

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Ein dyktig gjeng frivillige held løypene på Nordmarka i god stand.
Trimboksen på Løålikjølen.
Ope terreng på Nordmarka.
Førsteklasses skiterreng.
Idyll på Nordmarka.

Løålikjølen

Fotograf: Maybrit Hakstad (4) og Ole Sæterbø (1)

Kvifor gå denne turen?

Dette er ein familievennleg tur i lett kupert terreng. Det er litt bakkar til å begynne med, men sidan lett turterreng opp til toppen av Løålikjølen. Her kan du gå etter flotte, oppkøyrte løyper, og du kan velje om du vil tenne opp bål ute i det fri eller bruke den opne grillhytta på Løålikjølen.

Kvar i terrenget går turen?

Når du først har funne startpunktet, kan du ikkje gå feil. Her er det berre å følgje opptråkka spor inn til Løålikjølen. På tilbaketuren må du følgje med når du nærmar deg startpunktet og sporet deler seg. Renner du til høgre, kjem du til parkeringsplassen vest for Nordmarka idrettssenter. Tek du her til venstre, endar du ved innkøyrsla til idrettssenteret, som i beskrivinga ovanfor er oppgitt som alternativt startpunkt. Hamnar du ved feil startpunkt, er det uansett ikkje noko problem: Det er berre å følgje riksvegen tilbake til bilen din.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Frå Skei i Surnadal køyrer du ca. 7 km etter riksveg 65 i retning Kristiansund. Etter å ha passert innkøyrsla til Nordmarka idrettssenter på venstre side, køyrer du nokre hundre meter til. Her ligg ein parkeringsplass på høgre side av vegen der du sett frå deg bilen. Følj opptråkka spor herifrå og inn til Løålikjølen.
Viss det er fullt på denne parkeringsplassen, kan du parkere ved Nordmarka idrettssenter. Du må da krysse vegen og gå det opptråkka sporet som startar rett vis-à-vis innkøyrsla til idrettssenteret. Dette sporet kjem inn på det andre etter ca. 500 meter.

Kvar kan du parkere?

Gratis parkering

Rute på kart

Forklaring på fargekoder til løypene

  • Mindre enn tre timer siden
  • tre til seks timer siden
  • i dag, mer enn seks timer siden
  • i går
  • to dager siden
  • 3-15 dager siden
  • 15-30 dager siden
  • Mer enn 30 dager siden

Kart løypeinfo

Underlag Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 10,4
Lengde en vei (km) 5,2
Stigning meter grader
Total stigning 260 Høydemeter

Offentlig transport

Nettbuss har fleire bussruter forbi startpunktet, men det kan bli ei utfordring å finne ruter som passar med tidspunktet du er ferdig med turen.

Mobildekning

Ja

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Kart

Friluftskart for Surnadal