Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Lengde en vei (km)

8.32

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Ljøsådalshytta

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Fin skitur i greit terreng innover Ljøsådalen, først til Ingridsetra og deretter i slakt terreng videre innover til Ingridsetra. Turen til Ingridsetra kan enten følge dalen eller over Strandafjellet.

Kvar i terrenget går turen?

Parker på parkeringsplassen på Skorgedalen (bomveg). Kryss over brua til skitrekket, og ta til venstre på skrå innover ved starten av trekket. Løype går slakt oppover i starten til den runder Strandafjellet, og deretter videre innover sydsida av Ljøsådalen.

Etter å ha passert Norvikstølen (på andre enden av dalen) blir det noe mer stigning et stykke før dalen igjen legger seg, og det er slakt innover til Ingridsetra.

Fra Ingridsetra er det slakt terren videre innover dalen, hold til høyre for elva. Elva krysses like før hytta som ligger ved Ljøsådalsvatnet.

Kan kombineres med tur over Strandafjellet. Ofte er det tråkket løype inn til Ingridsetra, og rundt påsketider kan det være oppkjørte løyper hele vegen.

Kilde:

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 8.32
Stigning meter grader
Total stigning 470 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.