Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Halsa

Type tur

Fottur

Gradering

X Grønn

Lengde tur/retur (km)

3,4 km

Lengde en vei (km)

1,7 km

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Litjvassheia

Fotograf: Åsmund Godal Tunheim

Kvifor gå denne turen?

Litjvassheia er et ideelt turmål for den som er ute etter vakker utsikt uten for mye strev. Første del av turen går på grusvei, som blir mer og mer begrodd oppover lia. Turen går for det meste i tett skog, så utsikten er ikke så mye å skryte av i begynnelsen. Etter de bratte bakkene flater terrenget ut, og landskapet åpner seg. Du kommer opp til et idyllisk lite fjellvann. Her ender vegen, og du går på sti de siste par hundre meterne opp mot toppen. Du får flott panoramautsikt over fjord og fjell, og kan nyte synet av åpent hav i det fjerne.

Kvar i terrenget går turen?

Start på parkeirng litt forbi Bårset, og begynn turen på grusvegen som går derfra. Følg denne opp bratte bakker og svinger helt fram til Løvikvatnet. Her står det et lite skur. Gå rundt det, og følg stien som går til høyre oppover den siste kneika mot toppen.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Turen starter ved en asfaltert parkering som ligger tett inntil veien. For å komme deg dit må du ta av fra E39 på Halsa, opp mot Halsa kirke. I stedet for å ta til venstre inn mot kirka, følger du fylkesveg 350 som holder til høyre bortover lia. Kjør på denne vegen et godt stykke, forbi Bårset og parker på den asfalterte plassen som ligger på en bakketopp like før Løvika.
GPS-koordinater: N63° 07.124' E8° 14.884'

Kvar endar turen?

Toppen av Litjvassheia, med flott utsikt i alle retninger.
GPS-koordinater: N63° 07.106' E8° 13.509'

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 3,4 km
Lengde en vei (km) 1,7 km
Stigning meter grader
Total stigning 252 Høydemeter

Mobildekning

God

Kart

Fjordruta, Turkart for Halsa, 1421 III Halsa