Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Surnadal

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Lengde tur/retur (km)

6,8 km tur/retur

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Eit alternativ til forlenging av turen: Sandfjellet.
Utsikt frå Liabekken.
Frå Sandfjellet.
Trimposten ved Liabekken.

Liabekken

Fotograf: Norunn Holten

Kvifor gå denne turen?

Turen er en del av en merket veg fra Sande i Øvre Surnadal til setra på Bortistu, Sande. Det er oppsatt skilter over lokale stedsnavn langs ruta. Et godt stykke opp i lia kan du stoppe ved det merkede oppkommet og ta deg en velfortjent pause med en munnfull iskaldt vann. Fra trimboksen på Libekken har du utsikt opp mot Sandfjellet, Nordmarka og Duvåsen. På sommers tid er det også anledning til å ta en forfriskende dukkert i kulpen ved trimboksen.

Kvar i terrenget går turen?

Omtrent ved den tidligere butikken på Sande tar du av på motsatt side av vegen. Kjør forbi det tidligere Sande meieri (Opptun) på høgre side ved foten av en bakke, og følg grusveien opp på Sandholten. Der kan du parkere på merka parkeringsplass. Følg deretter traktorvei/grusvei videre til du kommer til et granholt med et veikryss, her skal du ta til høyre opp en veldig bratt bakke. På toppen av denne bakken ligger en trimboks som heter Pekkan. Fra Pekkan tar du til venstre over Estenskleivbekken og hold deretter til høyre rett etter bekken. Følg traktorvei oppover helt til du kommer til en skarp sving. Her skal du ta til høyre. Gå deretter rett frem og ta til venstre i neste kryss. Herifra går du opp en ganske bratt bakke til du kommer til merket sti mot Libekken. Herfra følger du merket sti helt frem til trimboksen.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Startpunkt for turen ligger på Sande i Øvre Surnadal. Viss du kjører riksveg 65 i retning Trondheim, er dette i underkant av to mil fra Skei (sentrum i Surnadal). Her kommer du inn i ei 60-sone der du etter et par hundre meter tar inn på en grusveg på høgre side av riksvegen. Herfra er den videre traseen skilta. Grusvegen skrår seg fra riksvegen og bort til et rødt hus (Opptun) som ligger like i veikanten på høgre side. Dette er det opprinnelige Sande meieri. Kjør opp bakken og parker på anvist plass.

Kvar endar turen?

Trimposten til Øvre Surnadal i.l. ved Liabekken

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Traktorveg 3
God sti 3,8
Lengde tur/retur (km) 6,8 km tur/retur
Stigning meter grader
Total stigning ca 400 Høydemeter

Offentlig transport

Mørelinjen, avstigning Sande, Øvre Surnadal

Spesielle forhold

Stien vart merka etter nasjonal standard våren 2017.