Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Leirvågfjellet fra Veibust

Om turen

Gradering

Kommune

Sula

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

3,8

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Veibustfjellet
Stien starter helt til venstre i bildet. Restene av grunnmuren er et godt holdepunkt.
Vegsund Slip
Fra Leirvågsfjellet

Leirvågfjellet fra Veibust

Fotograf: Hans-Petter Sandseth

Kvifor gå denne turen?

Leirvågfjellet er lett tilgjengelig hele året, og har en av de beste utsiktene i kommunen, bla. mot Sunnmørsalpene i Hjørundfjorden. Du vil passere ett par flotte utsiktspunkt på veien opp som kan være verdt å besøke. Et av punktene er merket i GPS-filen med nummer 513.
Husk at den fineste utsikten/opplevelsen på denne turen ikke nødvendigvis ligger langs stien.

Kvar i terrenget går turen?

Selve starten er heller dårlig. Stien/råsa bærer preg av at den er lite brukt. I følge papirkart så skal det gå en rås mellom husa på gården, og følge strømgata innover Veibustfjellet.
Denne fant vi ikke, men vi fant ei rås som startet ved en restene fra en grunnmur av opplødd stein. Denne gikk opp til et trigonometrisk punkt på en topp rett bak bygningene ved nede veien. Pga. dårlig turstart så er denne turen blitt i kategori 'blå'. Fra Trig. punktet så går du sørover, hold til venstre over myra. Etter topp nummer to så står du på stien som kommer fra Kvasneset, og går opp mot Leirvågfjellet. Denne stien er god og tydelig helt frem. Med ujevne mellomrom er denne merket.
Du skal her fortsette mot nord, høyre. Etter noen meter kommer du til et kryss, her er det satt opp skilt som viser riktig vei videre.
Du skal i hovedsak følge denne stien uten å ta av. Etter myra mellom Sætrenakkene og Kamben så er det en vei som går sørover. Denne tar deg med ned til Sundsmyra, fortsett mot vest. Vel 370 meter etter dette krysset så er du inne på hovedstien fra Sundsmyra til Leirvågfjellet. Etter noen høydemeter så ser du trig. punktet på Leirvågfjellet.

Lenke til turbeskrivelse

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Bilister/syklende tar av fra E39 mot Vegsund og følger skiltet mot Veibust. Du svinger mot høyre i første kryss og kjører under E39. Følg Kongshaugstranda til ende. Her gjør veien en høyre sving opp en bakke, Fabrikkvegen. Jeg fant ett par plasser hvor veien var bred nok til at jeg fikk parkert i nærheten av start stedet. Anbefaler at man parkerer ca 100 meter etter veikrysset Fabrikkvegen/Kvasnesvegen, her er parkeringsplassene på Kvasneset. Eventuelt kan man kjøre ned mot E39 og parkere der. Det er noen plasser på sørsiden av undergangen mot Vegsund. Noen parkeringsplasser er lagt inn i GPS-filen.

Kvar endar turen?

Samme som start.

Kvar kan du parkere?

Ingen avgifter

Rute på kart

Underlag Lengde i km
God sti 2,1
Dårlig sti 1,1
Myr 0,6
Lengde tur/retur (km) 3,8
Stigning meter grader
Total stigning 229 Høydemeter

Offentlig transport

Sularuta har holdeplass rett etter nedkjøringen til Vegsund. Kommer dere fra Sula så er det gangvei fra busstoppet og opp til startpunktet ved Kvasnes. Kommer dere fra Ålesund, over Vegsundbroa så må dere gå på gangveien som går under E39 og følge Kvasnesvegen frem til startpunktet. Det er ca. 500 meter på asfalt frem til startpunktet

http://www.sularutelag.no

http://www.177mr.no

Mobildekning

God

Spesielle forhold

Starten er vanskelig å få øye på. Ikke skiltet og lite brukt. Stien/råsa blir bedre når en kommer opp til det trigonometriske punktet over husa.

Kart

Sykkylven M711 serie Blad 1219 IV og Ålesund i turkart serien