Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Leirvågfjellet fra Kvasnes om Hagarsletta

Om turen

Gradering

Kommune

Sula

Type tur

Fottur

Gradering

X Grønn

Lengde tur/retur (km)

3,8

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Mot Hjørundfjorden
Utsikt mot Ålesund
Stien mot Kvasneset, langs strømgata
Panorama like nedenfor toppen

Leirvågfjellet fra Kvasnes om Hagarsletta

Fotograf: Hans-Petter Sandseth

Kvifor gå denne turen?

Leirvågfjellet er lett tilgjengelig hele året og har den flotteste utsikten i kommunen, bla. mot Sunnmørsalpene i Hjørundfjorden. Du vil passere ett par flotte utsiktspunkt på veien opp som kan være verdt å besøke. Et av punktene er merket i GPS-filen med nummer 513.
Husk at den fineste utsikten/opplevelsen på denne turen ikke nødvendigvis ligger langs stien.

Kvar i terrenget går turen?

Du må opp en liten bakke fra parkeringen. Her er det satt opp et turskilt mot Leirvågfjellet. Stien er god og tydelig helt frem. Med ujevne mellomrom er stien merket.
Etter ca. 320 meter så kommer du til et veiskille/kryss. Du skal her fortsette mot nord. Etter ytterligere 40 meter kommer du til et nytt kryss. Her er det satt opp et skilt som viser veien videre mot Leirvågfjellet.
Du skal i hovedsak følge denne stien uten å ta av. Etter myra mellom Sætrenakkene og Kamben så er det en vei som går sørover. Denne tar deg med ned til Sundsmyra. Vi går her mot vest, da vi skal opp på toppen. Vel 370 meter etter dette krysset så er du inne på hovedstien fra Sundsmyra til Leirvågfjellet. Etter noen høydemeter så ser du trig. punktet på Leirvågfjellet.

Returner samme vei du gikk opp, men følg skiltingen mot Sundsmyra i første krysset. Stien er tydelig helt ned til neste hovedkryss. Dette ligger i strømgata som går øst-vest mellom Sundsmyra og Veibust. Ta av mot øst (venstre) og følg stien. Etter ca 800 meter så kommer du til neste veiskille. Følg her skiltingen mot Kvasneset, sørøst, og du er snart nede på parkeringen. Du er nå inne på den stien du gikk på helt i starten av turen.

Lenke til turbeskrivelse

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Bilister/syklende tar av fra E39 mot Vegsund og følger skiltet mot Veibust. Du svinger mot høyre i første kryss og kjører under E39. Følg Kongshaugstranda til ende. Her gjør veien en høyre sving opp en bakke, Fabrikkvegen. ca 100 meter etter veikrysset Fabrikkvegen/Kvasnesvegen, er parkeringsplassene. Parkeringsplassene er merket i GPS-filen.

Kvar endar turen?

Samme som start

Kvar kan du parkere?

Ingen avgift

Rute på kart

Underlag Lengde i km
God sti 3,4
Myr 0,4
Lengde tur/retur (km) 3,8
Stigning meter grader
Total stigning 228 Høydemeter

Offentlig transport

Sularuta har holdeplass rett etter nedkjøringen til Vegsund. Kommer dere fra Sula så er det gangvei fra busstoppet og opp til startpunktet ved Kvasnes. Kommer dere fra Ålesund, over Vegsundbroa så må dere gå på gangveien som går under E39 og følge Kvasnesvegen frem til startpunktet. Det er ca. 900 meter på asfalt frem til startpunktet

http://www.sularutelag.no

http://www.177mr.no

Mobildekning

God

Spesielle forhold

Ser ofte sykkelspor på denne ruten, men har aldri møtt syklende her.

Kart

Sykkylven M711 serie Blad 1219 IV og Ålesund i turkart serien