Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Leirvågfjellet fra Kvasnes

Om turen

Gradering

Kommune

Sula

Type tur

Fottur

Gradering

X Grønn

Lengde tur/retur (km)

3,6

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Skilting
Typisk sti
Hjørundfjorden og noen av Sunnmørsalpene
Panorama fra Leirvågfjellet

Leirvågfjellet fra Kvasnes

Fotograf: Hans-Petter Sandseth

Kvifor gå denne turen?

Leirvågfjellet er lett tilgjengelig hele året og har den flotteste utsikten i kommunen, bla. mot Sunnmørsalpene i Hjørundfjorden. Du vil passere ett par flotte utsiktspunkt på veien opp som kan være verdt å besøke. Et av punktene er merket i GPS-filen med nummer 513.
Husk at den fineste utsikten/opplevelsen på denne turen ikke nødvendigvis ligger langs stien.

Kvar i terrenget går turen?

Du må opp en liten bakke fra parkeringen og her er det satt opp turskilt mot Leirvågfjellet. Stien er god og tydelig helt frem. Med ujevne mellomrom er stien merket.
Etter ca. 320 meter så kommer du til et veiskille/kryss. Du skal her fortsette mot nord. Etter ytterligere 40 meter kommer du til et nytt kryss, her er det satt opp skilt som viser riktig vei videre.
Du skal i hovedsak følge denne stien uten å ta av. Etter myra mellom Sætrenakkene og Kamben så er det en vei som går sørover. Denne tar deg med ned til Sundsmyra, fortsett mot vest. Vel 370 meter etter dette krysset så er du inne på hovedstien fra Sundsmyra til Leirvågfjellet. Etter noen høydemeter så ser du trig. punktet på Leirvågfjellet.

Lenke til turbeskrivelse

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Bilister/syklende tar av fra E39 mot Vegsund og følger skiltet mot Veibust. Du svinger mot høyre i første kryss og kjører under E39. Følg Kongshaugstranda til ende. Her gjør veien en høyre sving opp en bakke, Fabrikkvegen. ca 100 meter etter veikrysset Fabrikkvegen/Kvasnesvegen, er parkeringsplassene. Parkeringsplassene er merket i GPS-filen.

Kvar endar turen?

Samme som start.

Kvar kan du parkere?

Ingen avgifter.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
God sti 3,0
Myr 0,6
Lengde tur/retur (km) 3,6
Stigning meter grader
Total stigning 228 Høydemeter

Offentlig transport

Sularuta har holdeplass rett etter nedkjøringen til Vegsund. Kommer dere fra Sula så er det gangvei fra busstoppet og opp til startpunktet ved Kvasnes. Kommer dere fra Ålesund, over Vegsundbroa så må dere gå på gangveien som går under E39 og følge Kvasnesvegen frem til startpunktet. Det er ca. 900 meter på asfalt frem til startpunktet

http://www.sularutelag.no

http://www.177mr.no

Mobildekning

God

Spesielle forhold

Ser ofte sykkelspor på denne ruten, men har aldri møtt syklende her.

Kart

Sykkylven M711 serie Blad 1219 IV og Ålesund i turkart serien