Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Langedalen / Måsvassbu

Om turen

Gradering

Kommune

Nesset

Type tur

Skitur

Gradering

X Grønn

Lengde tur/retur (km)

20

Lengde en vei (km)

10

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Turen starter på Lange i Vistdal.
Langedalen byr på mye fint og lett skiterreng.
Åpent lende fra Fellesbeitet til Måsvassbu.
Måsvassbu er et ypperlig utgangspunkt for både flate skiturer og toppturer.

Langedalen / Måsvassbu

Kvifor gå denne turen?

Langedalen byr på enkelt skiterreng for de fleste. Her trenger man ikke noe spesielt utstyr. Vanlige turski kan godt anbefales, og på de fleste typer føre går det godt også med langrennsski. For de yngste (eller mest uerfarne) skigåerne kan turen helt til Måsvassbu bli i lengste laget (10 km), men mange bruker Langedalen i seg selv som turmål. Det er nok av plasser fremover dalen hvor det er fint å finne seg en rasteplass før man vender nesen hjemover igjen. Det er ikke kjørt opp langrennsspor, men det er som oftest skuterspor hele veien til Måsvassbu på nyåret. Måsvassbu er et ypperlig utgangspunkt for både lette, flate skiturer og toppturer av ulik vanskelighetsgrad. (Trasèen er forøvrig den samme som benyttes i det årlige Storfjellrennet mellom Vistdal og Mittet).

Kvar i terrenget går turen?

De første 7 km av turen går etter en skogsbilvei fra Lange i Vistdal til Fellesbeitet. De siste 3 km frem til Måsvassbu går i åpent lende. Turen går i småkupert terreng som ikke byr på store utfordringer. Etter litt stigning i starten er det mange flate partier midtveis. Det er noe stigning siste biten til Fellesbeitet, før det blir flate partier med en forholdsvis kort stigning frem til Måsvassbu. Ved fellesbeitet har turistforeningen skilt som viser retningen videre til Måsvassbu. Det finne mange alternative ruter for å komme seg til Måsvassbu, og flere av dem er skiltet av turistforeningen.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Følg riksveien gjennom Vistdal, og følg skilting til Lange. Det er to avkjørsler til Lange. Deretter er det skiltet til Måsvassbu. Det er gratis parkeringsmuligheter der skogsbilveien starter. Når det er lite snø i lavlandet kan man kjøre et stykke fremover dalen før man tar på seg skiene. Da må man betale bompenger.

Kvar endar turen?

Måsvassbu er et naturlig sluttsted for turen, men mange velger å ta en kortere tur fremover Langedalen. Det er også mulig å fortsette turen videre fra Måsvassbu til f.eks. Mittet i Rauma kommune.

Kvar kan du parkere?

Det er gratis parkeringsmuligheter der skogsbilveien starter på Lange.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Ikke preparerte løyper 10
Lengde tur/retur (km) 20
Lengde en vei (km) 10
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 50 12
Bratteste helning ned 50 12
Total stigning 540 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Kart

Topografisk kart fra Statens Kartverk, kartblad 1320-II, Eresfjord