Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Langdalsvatnet rundt

Om turen

Gradering

Kommune

Molde

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

20,4

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Langdalsvatnet rundt

Kvifor gå denne turen?

En av de fineseste langrennsturene i hele området. Du kan gå i relativt lett terreng blandt mange flotte fjell. Er du der i helgen så kan du ta en tur oppom Langdalsbu for en kopp kaffe eller noe annet godt. Husk da bare å bremse litt ned fra Langdalsbu. Hvorfor ikke stoppe før stigningen opp fra Langdalsvatnet for å sjekke temperaturen? Utsikten og lyset som treffer deg når du kommer opp på toppen etter Langdalsvatnet er verdt turen i seg selv. Når du er ferdig kan du skryte av å ha gått skitur i 3 kommuner, Molde, Fræna og Gjemnes.

Kvar i terrenget går turen?

Start på Skaret skisenter. Derfra tar du østover inn i Kordalen (NB ikke over brua inn i NM traseen). Følg så løypa helt til du kommer opp på Berrmyran. Følg så traseen over myra. Når det går mer nedover skal du ta til løypa til høyre. Følg denne til du kommer til enden av Langdalsvatnet. Herfra følger du løype tilbake på vestsiden av Langdalsvatnet. Når du kommer til bygningene på Gunilla tar du til venstre opp på Berrmyran igjen. Følg så traseen ta til høyre inn i trenings og konkurranseløypa som du følger rundt til du kommer ned på østsiden av Skarvatnet igjen. Herfra er det bare å følge traseen tilbake til Skaret skisenter. NB på denne turen er det en del alternativer underveis. Denne turen er en av de lengste.

Kvar startar turen?

Skaret skisenter

Kvar kan du parkere?

Skaret skisenter. Kr 30 i helg

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Preparerte løyper 20,4
Lengde tur/retur (km) 20,4
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 100 13
Bratteste helning ned 100 14
Total stigning 390 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Spesielle forhold

Se http://skisporet.no/moreogromsdal/skaretskisenter for informasjon om når løypa er preparert sist.

Kart

Turkart Molde og Fræna. Topografisk kartserie - M711- Blad 1320IV Eide