Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Lågheia - Høgheia - Talstadhesten

Om turen

Gradering

Kommune

Fræna

Type tur

Fottur

Gradering

XXX Rød

Lengde tur/retur (km)

Ca 10 km.

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Mellom Høgheia og Talstadhesten ser du ned i Børresdalen - og til "Ørnehammeren"!
Fra ryggen av Talstadhesten er det flott utsikt!
Tåka lettet et øyeblikk, tid for rast - men lite rundskue denne dagen.
Her på Haukåssetra kommer vi også ned. Du ser toppen av Talstadhesten i tåka lengs bak. Vi går til høyre først.

Lågheia - Høgheia - Talstadhesten

Fotograf: Eivind Kringstad

Kvifor gå denne turen?

Egentlig tre turer i en: Lågheia (520 mo), Høgheia (694 moh) og Talstadhesten (913 moh). Den første er beskrevet allerede, men her foreslår vi en rundtur; alle toppene! Det er flott utsikt fra alle tre. På vår runde møtte vi tåka på Talstadhesten - og da er GPS-sporet godt å ha.

Kvar i terrenget går turen?

Turen starter fra parkeringsplassen lengst inne i Ridderbakken. Herfra på grus-sti, gjennom ei grind og opp til Haukåssetra, ca. 10 minutters gange. Vår tur går først om Lågheia og Høgheia, så da tar du stien til høyre opp gjennom skogen. Vil du bare ta Talstadhesten, går du til venstre, over elva og følger pila som viser vei opp bjørkelia (der vår runde kommer ned)

Turen opp til Lågheia er på grei sti, 50 minutter til en time? Derfra følger du bare stien videre opp til Høgheia, ca. 25 minutters gange. Her er det bratt mot øst! Det går nå sti ned i "Dalagapet", den følger kanten og det er luftig til høyre! Ikke så god sti, men et greit tråkk. Litt bratt et par steder. Det er ca. 200 høydemeter ned i "dalagapen", før du nå tar stien rett opp til Talstadhesten. Den er godt synlig i terrenget. Her er det bratt, men fint å gå - om enn tungt; vel 400 høydemeter, tre kvarters tid? En time? Når du kommer opp i flatere terreng går du mot høyre - forbi et litt smalt parti - så er du ved varden. Tid for rast? Også her er det bratt mot øst!

Ned følger vi bare stien langs ryggen, den går litt på "framsiden" - og er lett å finne. Det er drøyt ned, halvannen time? Så kommer du tilbake til Haukåssetra og tar stien ned til parkeringsplassen.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Fra Elnesvågen sentrum kjører du opp i Hauglia, lengst oppe tar du inn til venstre, Øvre Kongefaret, så Ridderbakken til parkeringsplassen lengst inne. Herfra er det greit merket til alle de tre turmåla turen vår er innom.

Kvar kan du parkere?

Romslig parkeringsplass øverst i Hauglia - Ridderbakken til endes.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Fast grus 1
God sti 7
Dårlig sti 2
Lengde tur/retur (km) Ca 10 km.
Stigning meter grader
Total stigning 960 meter Høydemeter

Mobildekning

God dekning.