Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Ålesund

Type tur

Fottur

Gradering

X Grønn

Lengde tur/retur (km)

3

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Gildrenes mot Skarbøvika
Gildrenes mot Valderøya
Kartutsnitt
En fin sommerdag på Kverve

Kverve

Kvifor gå denne turen?

Denne turen går fra Kverve til Gildreneset.
Turen ut er lite benyttet, sannsynligvis fordi den siste biten er noe våt ( myrområde).
Normalt snur man når man kommer bort til myra, men er det noenlunde tørt, er det fint å gå helt ut. Med fjellsko eller støvler er man tørr på beina etter en slik tur. Joggesko eller lave sko er ikke å anbefale.

Om sommeren er det bademuligheter i de mange små buktene som ligger rundt hele Kverve. Det anbefales at turen også legges ut på selve Kverve - det vestligste neset på Ellingsøya.

Denne turen kan dras videre forbi Gildreneset, på nordsiden av Ellingsøya til Hoff, ev. opp på Kverveaksla (der det ligger en skytestiling ned mot Fjellsenden) og ned bak husene på Hoffland. Utrolig fin utsikt fra Kverveaksla (143 moh.).

Kvar i terrenget går turen?

Turen fra parkeringen på Kverve til Gildreneset er tre kilometer tur-retur. Her går du på grusvei til det er ca. 450 meter igjen til lykta. På den siste strekningen beveger du deg fra god grusvei og over i myrlendt terreng. Her er det vått året rundt.

Turen fra parkeringen på Kvervesenteret til Gildreneset er fire kilometer tur-retur. Asfalt 600 meter
Når det er igjen ca. 450 meter til lykta på neset, går du over på myrlendt terreng.

Turen ut til Gildreneset er relativt flat, stigningen er på mellom 20 og 30 meter, avhengig av hvor du starter. Selve veien utover ligger jevnt på ca. 20 moh. Det går greit å ta med seg barnevogner etc. frem til myrområdet, men herfra er det ikke tilrådelig med slikt. Da må barna over i f.eks. bæremeis/bæresele/bæresjal, eller de må gå selv.

Lenke til turbeskrivelse

Kulturminne

Kverve kystbatteri fra andre 2. verdenskrig.
Det er rester av kanonstillinger, skytestillinger, brakker, løpegraver i området. Flere av disse er godt synlige fra stien og veien som fører ut til Gildreneset, hvor denne turen ender.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Se GPS-logg og bilde "Kartutsnitt". Det er bilvei helt frem til de tre plassen som er merket på kartet.

Kvar endar turen?

Har markert tre startsteder. Navn som brukes her er de samme som for punktene i GPSloggen:

1) Parkering Kverve. Her står du på en fylling som er godt planert, ved siden av et pumpehus. Plassen er ikke skiltet. Det er her jeg normalt starter når jeg skal ut til Gildreneset. Her er det bare å gå vestover, på grusvei og forbi ei hytte. Veien sier seg selv.

2) Parkering Kvervesenteret (Kiwi). Plassen er skiltet med at det kun er besøkende og kunder til Kvervesenteret som får parkere her. Dette er muligens for å hindre at beboerne på Ellingsøya setter igjen bilen her, om de tar bussen videre til Ålesund for å gå på arbeid. Fra her er det bare å følge asfaltert vei mot nord. På toppen av bakken er det bare å gå til venstre for så å følge en grusvei.

3) Parkering anleggsområde. Dette er en skiltet parkeringsplass på et anleggsområde mellom busstoppet ved Ellingsøytunnelen og Kvervesenteret. Her går det en sti rett mot nord og inn på veien mot Gildreneset.

Sluttsted er det samme som startstedet du velger.

Kvar kan du parkere?

Se sluttsted ovenfor. Det er ingen avgiftsbelagte plasser, men parkerer du på Kvervesenteret er det underforstått at du kan stå der hvis du har vært innom en av butikkene og kjøpt med deg noe mat eller drikke for turen. Se kommentarene ovenfor.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Fast grus 2,1
Myr 0,9
Lengde tur/retur (km) 3
Stigning meter grader
Total stigning 20 Høydemeter

Offentlig transport

Se internett: http://www.177.no/

Både Flybussen og buss til Ellingsøya og Valderøya fra Ålesund stopper på Kverve. Da er det bare noen få ti-tallsmeter til ett av de tre start punktene som er listet opp i GPS-loggen.

Mobildekning

God

Spesielle forhold

Det er ikke benker el. på denne ruten ut til Gildreneset, men det er allikevel flere fine rasteplasser. Bl.a. nede på berga ved sjøen er det flott om våren og ellers når det er varmt i været. Hvis det er tilgang til drivved, kan man fyre opp et lite kaffebål og grille.

Kart

Ålesund M711 serie Blad 1119 I og Ålesund i turkartserien: http://kart.alesund.kommune.no/webinnsyn/Content/Main.asp?layout=alesundsula&time=1332687312&vwr=&MapType=png