Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Kvernes kulturområde

Om turen

Gradering

Kommune

Averøy

Type tur

Fottur

Gradering

X Grønn

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Total lengde rundtur (km)

3,5 km

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Gamle Kvernes Bygdemuseum
Kvernes Kirke
Prestegårdsnaustet
Sjø-sjøavdelingen på Gamle Kvernes Bygdemuseum
Innkjørsel og parkering med museet i bakgrunne

Kvernes kulturområde

Kvifor gå denne turen?

Dette er en lett og fin tur der du i tillegg til turen kan ha kulturhistoriske opplevelser både på Kvernes Museum og i de to flotte kirkene langs veien.

Kvar i terrenget går turen?

Du følger FV-247 de 9 km fra kommunesenteret Bruhagen til Kvernes Museum der du kan sette fra deg bilen på parkeringsplassen som tilhører museet. Gå ned igjen til fylkesveien og kryss denne mens du staker ut kursen mot grusveien som går rundt neset på nedsiden av ungdomshuset og forbi naustene som tilhører museet. Fortsett videre rundt Lundaneset og opp bakken til prestegarden og kirkene. Stopp gjerne og studer skiltene langs veien. Kryss fylkesveien på nytt og gå opp forbi den eldste stavkirka som ble bygd om lag 1300, og fortsett langs veien til du kommer til informasjonsskiltet "Klippen" der du tar til høyre langs stien og følger skiltene merket skytebane/museum. På de bløte partiene på stien er det for det meste lagt treverk av fangene på Hustad fengsel for å gjøre det lettere å gå, men disse kan være noe glatt når det har regnet - så gå forsiktig under slike forhold! Etter 2,5 km fra start kommer du ut på grusveien som fører til skytebanen og ta til venstre opp veien til du kommer til skilt merket "Gravfelt". Gå gjennom lysningen i skogen og der finner du kassen med koden. Etter at du har følt gleden med å notere nok en StikkUT!-tur, så kan du fortsette videre over lysningen, gjennom grinda og følge skiltene til museet. Stien ned kan periodevis være veldig våt, så det kan anbefales å bruke støvler når det har regnet.

Kulturminne

Kvernes Museum med eldre bygninger og fine utstillinger. Her er det også mulig å få kjøpe mat når museet er åpent. Tidvis er det også kulturelle innslag på museet. De to kirkene langs turen er også vært et besøk.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Turen starter på parkeringsplassen på Kvernes Museum og er en rundløype.

Kvar endar turen?

Enden på rundturen er tilbake til parkeringsplassen hvor du startet.

Kvar kan du parkere?

Parkeringsplassen på Kvernes Museum.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Total lengde rundtur (km) 3,5 km

Offentlig transport

Buss for Indre Averøy passerer ved museet.

Mobildekning

God mobildekning hele veien.

Kart

Indre Averøy