Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Lengde en vei (km)

4.06

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Kvasstinden

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Flott skitur som for det meste følger vanlige veg til Smørbotntind, men som tar av til skaret øverst i Smørbotn og opp til Kvasstinden. Turen byr på bratt nedkjøring ned i botnen ved gode snøforhold.

Kvar i terrenget går turen?

Parker på parkeringsplassen ved Skorgedalen (bomveg). I enden av parkeringa følg spor innover traktorveg, og så over elva på første bro. Hold til høyre for Fuglehaugen gjennom hyttefeltet, og så opp skogen mot botnen til høyre for Selsetra.

Normalt krysser en opp i høyrekant av botnen til selve toppen. I toppen av botnen ta av til venstre mot skaret mellom Smørbotntind og Kvasstinden (se opp for skavl i skaret). Følg venstresiden av ryggen til toppen av Kvasstinden (se opp for skavl på toppryggen).

Ned igjen kan en følge samme veg som opp, men på gode snøforhold er det mulig å få brattere og flott kjøring direkte fra toppen og ned i botnen.

Kilde:

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 4.06
Stigning meter grader
Total stigning 865 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.