Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Kvasstinden via Nobba

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Skitur

Gradering

XXX Rød

Lengde en vei (km)

4.05

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Kvasstinden via Nobba

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Turen følger sørryggen opp til Nobba og deretter vestryggen videre til Kvasstinden. Fint alternativ til turen opp via Smørbotn, men et kort bratt parti siste stykket opp til Nobba.

Kvar i terrenget går turen?

Parker på parkeringsplassen ved Skorgedalen (bomveg). I enden av parkeringa følg spor innover traktorveg, og så over elva på første bro. Hold til høyre for Fuglehaugen gjennom hyttefeltet, og så opp skogen mot Smørbotnen.

Hold først til høyre for elva og kryss elva der den legger seg et stykke før botnen. Følg til venstre for elva et stykke oppover og kryss opp mot ryggen på det slakeste partiet. Følg ryggen videre oppover til toppen av Nobba, noen korte bratte partier.

Fra Nobba følg vestryggen til toppen av Kvasstinden. Se opp for skavler like etter Nobba.

Fra Kvasstinden er det flere flotte nedkjøringer. Sydflanken er mest avhengig av gode snøforhold.

Kilde:

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 4.05
Stigning meter grader
Total stigning 913 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.