Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Kvanndalen rundtur

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Lengde en vei (km)

5.97

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Kvanndalen rundtur

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Flott rundtur som følger traktoveg i starten, deretter stien som går opp i Kvanndalen vest for elva i mektige omgivelser til foten av Vengetindan. Ned igjen langs stien øst for elva og tilbake til utgangspunktet. Stien opp i Kvanndalen kan også brukes for de som vil lengre inn i dalen.

Kvar i terrenget går turen?

Ta av på Nedre Dale ned skogsvei til elva, over bro og til venstre. Parkering i enden av jordet. Følg traktorveg videre rundt enden av jordet og opp i skogen. Traktorvegen følges et stykke oppover til en sving, der det er merket sti til Kvanndalen inn til venstre.

Følg stien litt inn til venstre, før den fortsetter langs tydelig sti oppover i skogen. Terrenget legger seg litt når nærmer seg skoggrensa, og følger innover til høyre for elva. Siste stykket går helt inntil elva og mellom noen store steiner. Kryss over elva på bro (ca. 100 m over tidligere bro) og følg stien på andre siden av elva ned igjen.

Nedover følges stien til et vegkryss like etter en stor stein inntil stien. Her er det to muligheter nedover, enten stien som leder ned til traktorvegen eller i skogen. Tar en til venstre kommer en inn på stien gjennom skogen. Følg denne langs venstre

Kilde:

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 5.97
Stigning meter grader
Total stigning 328 Høydemeter