Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Surnadal

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

8,6

Lengde en vei (km)

4,3

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Kufjellet med flere alternative ruter til toppen
Brua ved parkeringsplassen
Fra toppen av Kufjellet med Honnstadknyken i bakgrunnen

Kufjellet

Fotograf: Håvard Johansen

Kvifor gå denne turen?

Kufjellet (1004 moh)er det mest populære skifjellet i Vinddøldalen. Fra bilen og opp til toppen er det jevn stigning. Du kan bestemme selv om du vil gå bratt opp eller krysse frem og tilbake. Turen opp til toppen tar mindre enn 2 timer i rolig tempo. Det er ingen spesilelt bratte partier så dette er en skitur som passer de fleste. Med sin åpne fjellside er det et flott nedrenn både for erfarne utøver og nybegynnere.
Fra toppen er det en fantastisk utsikt inn Vinddøldalen mot Snota, Fruhøtta og Rognebba

Kvar i terrenget går turen?

Det er flere utgangspunkt for skiturer til Kufjellet. Hvis du parkerer ved Pebua kan du fortsette forbi bommen et par hundre meter før du krysser elva. Du går rett opp fjellet, og når terrenget flater litt ut dreier du i nordlig retning og kommer opp på ryggen som du følger helt til topps.
Er elva åpen er det en bru ca 400 m før du kommer til Pebua. Fra brua skrår du opp lia i sydlig retning og fortsetter opp som nevnte løype.
På turen ned har du hele fjellsiden å boltre deg i.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Følg Rv65 mellom Rindal og Surnadal. Like ved Røv er det skiltet avkjørsel til Vindøldalen. Kjør bomveien (vinterbrøytet) ca 11 km til parkeringsplassen ved Pebua.

Kvar kan du parkere?

Bomvei kr 60

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Ikke preparerte løyper 8,6
Lengde tur/retur (km) 8,6
Lengde en vei (km) 4,3
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 100 23
Bratteste helning ned 100 23
Total stigning 664 Høydemeter

Mobildekning

god

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Kart

1420 I Snota