Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Nesset

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Total lengde rundtur (km)

5

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Flott utsikt underveis.
På toppen.

"Kraftløypa"

Kvifor gå denne turen?

"Kraftløypa" går i variert lettframkommelig terreng mellom Eidsøra og Raudsand (Bersåshaugen), er familievennlig og har mange gode utsiktspunkter når en nærmer seg toppen. Stien går i ei rundløype på ca 5 km, og gir muligheter for å gå helt til Raudsand eller Bersås underveis. På toppen er det satt opp hvilebenker og en gapahuk.

Kvar i terrenget går turen?

Følg merking fra Talset boligfelt opp i skogen. Stien starter på traktorvei og går i slak oppoverbakke, med noen brattere stigninger mot toppen. Man kan velge å fortsette på tursti mot Raudsand istedetfor å ta til venstre opp merket sti til gapahuk og hvilebenk. Fra toppen har man fin utsikt mot Raudsand og Tingvollfjorden. Videre går stien over i mer ulendt terreng nedover, og man kan etterhvert også velge å følge tursti til Bersås. Det står merket Talset for å følge løypa tilbake til start. Merket med blå stolper hele veien.

Man kan også velge å snu retning da det er fullt mulig å gå løypa begge veier.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Ta av fra Fv 62 ca. 500 meter øst for avkjørsel til Angvika/ Tovenkrysset. Følg bilvei frem til Talset boligfelt. Parkering ved Storsvingen Grendahus. Følg veien opp til boligfeltet. Ta av første vei til venstre, det er merket med blå stolper. Følg skilt/og merking på skogvei og videre sti. Merket rundløype som har navnet “Kraftløypa”.

Kvar kan du parkere?

Parkering ved Storsvingen Grendahus.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Traktorveg 2
God sti 1
Røtter / steiner 2
Total lengde rundtur (km) 5
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 50 30
Bratteste helning ned 100 20
Total stigning 272 Høydemeter