Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Kongsvollen (683)

Om turen

Gradering

Kommune

Hareid

Type tur

Fottur

Gradering

XXX Rød

Lengde tur/retur (km)

10

Lengde en vei (km)

5

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Kongsvollen (683)

Kvifor gå denne turen?

Kongsvollen (683) ligger helt ut mot Vartdalsfjorden og er høyeste fjellet i Hareid kommune. Ved å gå stien opp til Kvamstua først, får en god fjordutsikt på mye av toppturen.

Kvar i terrenget går turen?

Følg veien gjennom hytteområdet nord for Løsetvatnet, etter 5-10 min går en tydelig sti (merket) bortover det myrlendte terrenget i retning Kvamstua. Fjellryggen her er fri for skog, mens fjellsida ellers er skogkledd. En kan gjøre en snarvei ved å gå direkte opp fra Løsetvatnet gjennom skogen. Det er bra muligheter for å finne åpninger i skogen, brattest i øvre del av skogen. Ei rute som passer best som nødløsning.

Den vel 2km lange fjellryggen fra Kvamstua mot Kongsvollen (683) er lett kupert til å begynne med før den blir brattere de siste ca 100hm, hele tiden på god sti. Stien opp her kalles Bukketrappa. Det er knapt behov for å bruke hendene på denne fjellryggen, men den er luftig i øvre del.

Lenke til turbeskrivelse

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

På Rv61 mellom Ulsteinvik og Eiksund er det skiltet avkjørsel mot Haddal. Kjør en 3-400m og følg skilting mot Ringstaddalen. Det er knappe 4km opp til startstedet, en avkjørsel mot et hytteområde. I veikanten står et turskilt merket Blåtind.
Alternativ adkomst er over fjellet fra Hareidseidet. Ta av i avkjørsel ca 500m øst for eidets høyeste punkt, ny avkjørsel til venstre etter nye 500m, deretter ca 6km til startstedet.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
God sti 6
Dårlig sti 2
Myr 2
Lengde tur/retur (km) 10
Lengde en vei (km) 5