Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Vestnes

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

4

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Den mystiske naturen opp kollenbakken
Den fine lia in solskinnet
Utsikten fra gapahuken på kollen

Kollen

Fotograf: Georg Michaelis

Kvifor gå denne turen?

Gåturen opp mot Kollen er en fantastisk tur, som fort er unnagjort på 1-2 timer. Det er ikke noe lang anmarsj før selve fjellturen starter, ettersom det stigende terregnet starter rett etter parkeringsplassen. Veien opp mot Kollen, som den lille tua heter, byr på noe av den mest idylliske naturen norsk barskog kan tilby. Mosen her er så grønn og kraftig i sin farge, at det kan føles som å gå i en eventyrskog.

Etter en litt krevende tur opp er det en fantastik gapahuk som venter på toppen. Det lille tilfluktsstedet er bygd a lokale ildsjeler, og er som et lite koselig hjem, med alt av kjøkkenredskap, kikkert og tidsskrifter. Hver fredagskveld møtes folk fra vestnes for å spise/grille, snakke og ringe den berykta "Kollenbjella".

Kvar i terrenget går turen?

Man kan parkere rett ved starten av stien. Kring 200 hundre meter etter starten starter det bratte terrenget. Her kan det være noe utfordrende om vinteren, og spesielt etter store mengder nedbør, ettersom det første delen av partiet er litt myrete og lett blir veldig glatt. Men når man først kommer inn i selve barskogen, så er det god hold i stien igjen. Vær oppmerksom på alle røttene som traverserer stien hele tiden, disse er ekstra glatte.

Når man er på omtrent 250 m.o.h. så vil man komme ut av den tette barskogen. Dette er tengnet på at man nesten er på toppen. Derifra er det bare omlag 200 meter gåavstand til gapahuken og toppen av turen.

Isteden for å gå ned veien man kom opp, er det også mulig å gå ned fra Kollen på Sør-øst siden. Stien starter rett bak gapahuken.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Fra Vestnes sentrum, kjør bakover misfjordvegen. Sving av oppover inn til myrateigen (det siste byggefeltet før man kjører inn i skogen). Parker i byggefelt og gå til merket stistart.

Kvar kan du parkere?

Myrateigen

Rute på kart

Underlag Lengde i km
God sti 3
Sleipt underlag 2
Lengde tur/retur (km) 4
Stigning meter grader
Total stigning 250 Høydemeter

Mobildekning

God