Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Lengde en vei (km)

2.52

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Kollen

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Fin skitur med jevn stigning opp til Kollen som ligger like over Bøstølen. Kan kombineres med en tur innom Taskedalshytta.

Kvar i terrenget går turen?

Turen er her beskrevet fra Bøstølen, veien blir normalt brøytet hit til påske. Ellers er det helårsåpen veg til Hersla (bomveg). Fra Hersla er det en liten time inn til Bøstølen.

Fra vegen ca. 200 m etter setrene på Bøstølen ta ned til venstre mot elve, og kryss elva på bro. Kryss opp gjennom hyttefeltet, og hold etterhvert litt mot venstre til en skogkledd rygg.

Følg ryggen oppover til skoggrensa, og kryss deretter oppover mot venstre rundt østsiden av Kollen. Litt bratt et kort parti, men fortsett til en kommer inn i en liten dalformasjon der terrenget legger seg. Følg denne oppover og kryss så mot høyre like før toppen.

Det er en stor stein på toppen som er en naturlig rasteplass. Ned igjen kan en følge samme veg som opp, eller en kan kjøre nedom Taskedalshytta og videre ned fra denne.

Kilde:

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 2.52
Stigning meter grader
Total stigning 487 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.