Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Molde

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

10

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Kloppafjellet

Kvifor gå denne turen?

En fin tur med jevn stigning hele veien opp til 585 meter, snaue to timers gange opp i rolig tempo, noe raskere tilbake. Stien er merket med StikkUT! skilt på strategiske plasser.

Kvar i terrenget går turen?

Ta av fra E39 i Hjelset sentrum rett overfor bilforretningen og parker ved bedehuset. Følg asfaltert vei nordover et par hundre meter og ta første vei til høyre. Fortsett asfaltvei som etter et par hundre meter går over i grusvei, forbi et gardsbruk og så opp til venstre. Så gjennom nytt gårdstun og inn på en gruset traktorvei forbi vannbehandlingsanlegget. Følg denne en drøy kilometer og gå over på tydelig merket sti rett fram der grusveien fortsetter til venstre.
 
Følg denne stien ytterligere en drøy kilometer til demningen på Kloppavatnet. Ta over brua og følg sti og merking mot toppen av Kloppafjellet. Det er viktig at du treffer på rett sted når du skal gjennom krattskogen! Vel gjennom krattskogen kan du gå hvor du vil til varden på toppen, men det går en sti litt til venstre og så til høyre over høydedragene.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 10
Stigning meter grader
Total stigning 570 Høydemeter