Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Kløvstien nedre, rundtur

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Lengde en vei (km)

4.79

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Kløvstien nedre, rundtur

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Godt tilrettelagt tur som følger traktorveg det første stykket, og den opprinnelige Kløvstien fra hengebru og oppover. Variert terreng og flotte omgivelser med mye historie.

Kvar i terrenget går turen?

Følg Fv 63 Trollstigvegen. Ca 1,3 km sør for Trollstigen Gjestegård til vegskilt merket «Kløvstien». Parker på parkeringsplass ved informasjonstavle om Trollstigen.

Følg veien mot ei seter ca. 100 m, og ta av på traktorvei til venstre ved retningsskilt merket «Kløvstien, nedre». Følg traktorveien til nytt retningsskilt , «Kløvstien, nedre». Her fortsetter stien inn i skogen og fram til ei hengebru. Kryss brua og ta til venstre.

Nytt retningsskilt viser nå vegen for den opprinnelige og opprusta Kløvstien. Herifra og helt opp til Stigrøra ligger stien i terrenget omtrent slik den ble anlagt på slutten av 1800 tallet. Stien er tydelig og godt merket.

På veg oppover passerer en ei seter på venstre hånd, Knutsetra. Herifra går det traktorveg noen hundre meter opp til et vegkryss. Stien/vegen som går oppover er fortsettelsen av Kløvstien, mens vegen som går ned til ei bru til venstre, kobler seg til Trollstigvegen. Her kan en følge fylkesvegen (Isterdalsvegen) tilbake til utgangspunktet.

Turen kan gås i begge retninger.

Kilde:

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 4.79
Stigning meter grader
Total stigning 188 Høydemeter