Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Kløvstien (fra Trollstigfoten)

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Fottur

Gradering

XXX Rød

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Lengde en vei (km)

2.26

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Kløvstien (fra Trollstigfoten)

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Kløvstien er den gamle ferdselsvegen mellom Romsdal og Sunnmøre, og byr på en flott tur i fantastiske omgivelser ved siden av Trollstig vegen. Dette er den korteste varianten.

Kvar i terrenget går turen?

Kløvstien kan gåes i flere ulike lengder, avhengig av hvor en vil starte. Dette er den korteste varianten, og starter på utkikksplassen under Trollstigen (Trollstigfoten). Parker på utkikksplassen.

Fra øvre hjørne gå ned trapp og merket sti ned til elva. Kryss elva på hengebro og kryss opp ura til en møter stien fra Bøsetra. Ta til venstre og følge stien langs fjellfoten mot Stigfossbrua. De siste 150 metrene før Stigfossbrua er det ett bratt parti, sikret med kjetting.

Etter Stigfossbrua må en følge bilveien rundt to svinger, før stien tar av til venstre igjen. Stien er tydelig opparbeidet og grei å følge det siste stykket. En må krysse bilveien to ganger etter brua.

Før bilveien ble åpnet i 1936 var dette den viktigste ferdselsvegen mellom Romsdal og Sunnmøre, og de gikk bl.a. med hester og kyr til markedet på Devold.

Kilde:

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 2.26
Stigning meter grader
Total stigning 424 Høydemeter