Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Kløvstien (fra Bøsetra)

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Fottur

Gradering

XXX Rød

Lengde en vei (km)

5.13

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Kløvstien (fra Bøsetra)

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Godt tilrettelagt tur som følger den opprinnelige kløvstien fra Bøsetra. Variert terreng og flotte omgivelser med mye historie.

Kvar i terrenget går turen?

Følg Fv 63 Trollstigvegen. Ca 1,3 km sør for Trollstigen Gjestegård er det skiltet startpunkt for Kløvstien. Parker på parkeringsplass ved nedkjøring til Bøsetra, merket med infoskilt for Kløvstien. Følg veien ca. 100 m og ta så av på traktorvei til venstre (skiltet med Kløvstien). Følg traktorveien til endes, der den møter Istra. Sti fortsetter inn i skogen og fram til ei bru. Kryss brua og ta til venstre, like etter brua går stien på skrå innover til høyre. Stien er tydelig og godt merket. Knutssetra ligger like etter at stigninga begynner.

Fra Knutssetra går stien over til traktorvei igjen som følges opp til kryss der brua ligger inn til venstre. Fortsett rett fram langs stien som går langs fjellfoten innover til der stigninga starter på Trollstigen og opp langs Stigfossen. De siste 150 metrene før Stigfoss brua er det ett bratt parti, sikret med kjetting.

Etter Stigfossbrua må en følge bilveien rundt to svinger, før stien tar av til venstre igjen. Stien er tydelig opparbeidet og grei å følge det siste stykket. En må krysse bilveien to ganger etter brua.

Før bilveien ble åpnet i 1936 var dette den viktigste ferdselsvegen mellom Romsdal og Sunnmøre, og de gikk bl.a. med hester og kyr til markedet på Devold.

Kilde:

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 5.13
Stigning meter grader
Total stigning 676 Høydemeter