Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Kleppen, Folkeparken

Om turen

Gradering

Kommune

Kristiansund

Type tur

Fottur

Gradering

X Grønn

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Lengde tur/retur (km)

2

Lengde en vei (km)

1

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Solnedgang ved Talgsjøen
Utsikt fra Kleppen
Kleppen

Kleppen, Folkeparken

Fotograf: Bente Elshaug

Kvifor gå denne turen?

Folkeparken ligger på Gomalandet og er et av de mest benytta rekreasjonsområdene i kommunen, med badestrender og fiskeplasser. Det er også fotballbane, lysløype og skibakke i området. Turmålet er den nordøstlige haugen ytterst mot havet i Folkeparken. På vei ut til Kleppen går du via Lasken. Her er det ei fin lita strand og et Naust. Naustet i Lasken er nyrestaurert og disponeres av Atlanten ungdomsskole. Naustet ligger fint til nede i bukta. På vei ut til Kleppen er det flere fiskeplasser langs sjøkanten. Fra toppen av den ytterste haugen er det flott utsikt over Talgsjøen mot Grip, Smøla og Tustna. En vakker finværskveld kan en oppleve solnedgangen i havet. På en styggværsdag er det også fint å se bølgene som slår innover mot land og langt oppover bergene.

Kvar i terrenget går turen?

Turen starter ved Atlanten videregående skole og skilting følges ned til Lasken og videre til Kleppen. Ved naustet i Lasken kan utsikten og sjølufta nytes før du følger stien videre forbi naustet og til Kleppen. Stien videre går i terrenget rett nordover med utsikt mot sjøen på høyre side.

Kulturminne

Folkeparken er i dag statlig sikra område. Folkeparken er et naturområde lengst i nordøst på Gomalandet i Kristiansund kommune. Området ligger i direkte tilknytning til Atlanten stadion og Atlanten videregående skole, og var tidligere utmarkarealer som tilhørte Dalen gård eller Knudtzondalen. Utmarksarealene hadde tidligere preg av lynghei, men er i dag i ferd med å gro til med skog. I Folkeparken ligger badeplassen Lasken eller Laksevågen der Dalen gård hadde naust.
Les mer her: http://www.riksantikvaren.no/Fredning/Fredninger/2013/Dalen-gaard-i-Kristiansund-freda

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Folkeparken i Kristiansund ligger på Gomalandet. Turen starter bak Atlanten videregående skole i Dalaveien. Fra sentrum av Kristiansund følges skilting til Atlanten idrettspark/Atlanterhavsbadet og deretter Atlanten videregående skole. Fra Frei kjør til rundkjøringa ved Atlanterhavstunnellen. Herfra følges samme skilting til Atlanterhavsbadet/Atlanten videregående skole. Følg veien forbi Atlanten videregående skole som du har på venstre side til du ser gruset turløype som går inn til høyre mellom grantrærne. Skilting både til Lasken og Kleppen.

Kvar kan du parkere?

Parkering ved Atlanten idrettspark, Atlanten ungdomsskole og Atlanten videregående skole.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 2
Lengde en vei (km) 1

Offentlig transport

Bussforbindelse se http://www.frammr.no

Mobildekning

God mobildekning

Kart

Norge-serien 103 Kristiansund 1: 50 000