Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Fræna

Type tur

Fottur

Gradering

X Grønn

Lengde tur/retur (km)

3,6

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Fine lekemuligheter ved gapahuken Konglebu!
Utsikt mot Ås/Tornes og lenger ut i fjorden skimter vi Ormen Lange på Aukra.
Utsikt nordover mot Eide. Vi ser Litlevatnet, Skjelbreia og Langvatnet lengst inn. Talstadhesten ruver til høgre på bildet.
Glade barn på Klempertåsen! Utsikt mot Elnesvågen.

Klempertåsen

Fotograf: Ragnhild Elin Aas

Kvifor gå denne turen?

Dette er en kjempefin familietur, der man på en rask og fin måte kommer seg opp på en liten topp. Litt bratt noen hundre meter opp fra parkeinga, men det går fint for både store og små. Man får rask utsikt utover fjord og fjell!

På Klempertåsen kommer du først fram til toppbenken, med en turbok. Går du et par hundre meter til kommer du fram til en flott gapahuk som heter Konglebu med spill, turkassebok/Stikk Ut og fine innslag med fine leikemuligheter for barn - en opplevelse for store og små. Her er det utkikkspunkt mot Frænafjorden.

Man kan så velge om man vil gå samme veg tilbake eller gå videre. Videre kan man gå enten ned til Håset eller rett fram til Løset. Disse veivalgene er godt merket.

Kvar i terrenget går turen?

Turen går i lett terreng vest for Elnesvågen, opp på et lite fjell.
Vi parkerer ved lageret for Møbelringen - Harald Viken (det gamle Istad Kraft-bygget) på Eidem vest.
Stien går først oppover en litt bratt grusveg ( ca 400 meter) til vi når ca høgde på turen. Herfra går vi over til sti igjennom skog og mark, samt noen fjellknauser. Herfra og bort til gapahuken er det stedvis våte partier. Ved stor pågang kan det nok bli litt gjørmete her. Fint med støvler og/eller gode fjellsko.

Du møter først toppen, her står en benk og en turtavle. Ca 250 meter lenger finner gapahuken Konglebu.
Man kan så velge om man vil gå samme veg tilbake eller gå videre. Fra gapahuken Konglebu kan man gå enten ned til Håset eller rett fram til Løset. Disse veivalgene er godt merket. Om du skal gå rundt, er det bare å ta til venstre mot Elnesvågen når du kommer ned på gangvegen og følge denne tilbake til startsted.

Man kan også starte fra denne marka på Håset, men her er det lite parkeing og det må nesten avtales med grunneier Hans Håseth. Han er forøvrig den som har anlagt gapahuken og dette området.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Vi parkerer ved lageret til "Møbelringen - Harald Viken" (det gamle Istad Kraft-bygget) på Eidem vest i Elnesvågen. (Ta av til Hauanvegen fra Fylkesveg 664, og kjør opp ca 100 m.) Her står startskilt for turen.

Kvar endar turen?

Sluttsted er det samme som startsted.

Kvar kan du parkere?

Vi parkerer ved lageret til "Møbelringen - Harald Viken" (det gamle Istad Kraft-bygget) på Eidem vest i Elnesvågen. (Ta av til Hauanvegen fra Fylkesveg 664, og kjør opp ca 100 m)

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Fast grus 0,8
God sti 1,4
Røtter / steiner 1,4
Lengde tur/retur (km) 3,6
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 25 + 400 m 25
Bratteste helning ned 25 + 400 m 25
Total stigning 140 hm Høydemeter

Offentlig transport

Ta buss fra Molde til Eidem vest/ Elnesvågen.

Mobildekning

God dekning.

Kart

Alle turkart/kart for Fræna/Molde