Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Aure

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

10

Lengde en vei (km)

5

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Nedrennet fra toppen av Jurtinden
På vei opp får du en flott utsikt mot havet og vindmøllene på Smøla
Fra toppen med utsikt mot Skarven og Inderbergsalen
Fra toppen med utsikten mot Kristiansund

Jørenvågsalen

Fotograf: Håvard Johansen

Kvifor gå denne turen?

Jørenvågsalen ligger helt vest i Aure kommune på øya Tustna. Selve toppen på 857 meter heter Jurtinden
Sammen med Skarven og Storøra er Jørenvågsalen en populær topptur på ski. Spesielt for Jørenvågsalen er den flotte havutsikten du får langs hele turen opp.

Kvar i terrenget går turen?

Fra merket parkeringsplass går du langs vei forbi det siste huset og inn på merket sti i skogen. Merkingen vises godt opp til Leirsetra også om vinteren. Opp til Leirsetra (trimpost) er det bratt sti og enklest med skiene på sekken. Fra Leirsetra fortsetter du i sørvestlig retning frem til ryggen opp mot Knubben. Her tar du av fra sommerløypa som går opp mot Knubben og fortsetter i sørvestlig retning. Et stykke over tregrensa kommer du til et område som ligner på ei gryte. Herfra er det slakest å gå opp ryggen på sydsiden. Videre fortsetter du opp til Leirtinden. Først da ser du selve Jurtinden som du går rett mot toppen. Ver obs på at det kan være store skavler ned mot Gullsteindalen.
Turen ned følger du samme vei. Å stå på ski ned fra Jørenvågsalen med utsikten mot havet og talgsjøen med ferga som krysser fjorden et helt unik.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Kjør Rv680 over Tustna. Litt vest for Leira tar du av fra veien ved skilt merket Potetbygda. Følg veien ca 100 meter. Her er det merket parkeringsplass.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 10
Lengde en vei (km) 5
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 100 25
Bratteste helning ned 100 25
Total stigning 820 Høydemeter

Mobildekning

god

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Spesielle forhold

Det bratteste partiet er opp til Leirsetra hvor det er enklest med skiene på sekken.

Kart

1321 II Kristiansund