Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Isfjorden via Strandafjellet

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Skitur

Gradering

XXX Rød

Lengde en vei (km)

17.18

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Isfjorden via Strandafjellet

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Turen starter med skitrekket på Skorgedalen og følger fjellet langs fjorden hele vegen over Strandafjellet, Snortungen til Galtåtind og ned til Isfjorden. Flott tur med fantastisk utsikt.

Kvar i terrenget går turen?

Det er mulig å starte med skitrekket opp i Skorgedalen, alternativt kan en gå opp bakkene. Fra toppen av skitrekket følg ryggen innover. Når ryggen vier seg ut i en liten dal, ut kryss over til høyre og opp flanken til toppen av Strandafjellet.

På toppen følger en ryggen videre mot øst, med utsikt mot Åndalsnes og Romsdalen. Like før en varde går løya til Ljøsådalen ned til venstre. Hold til høyre på ryggen forbi varden og videre langs ryggen og en flate opp til toppen av Breivikheia.

Herfra er det flott nedkjøring på sydøst sida ned til Breiviksetra. Kryss over dalen (forbi Høyspentlina) og opp igjen en kort side til en liten topp, og deretter ryggen og senere botnen til kanten mot Ljøsådalen. Herfra følges ryggen videre oppover, forbi flere fortopper til Snortungen.

Fra Snortungen kjøres ryggen ned i skaret før Galtåtind, og deretter kort opp til Galtåtind. Fra Galtåtind er det flott nedkjøring, enten på ryggen eller som sporet her viser i botnen. Kryss over elva nederst til Skarsetra, og deretter sporet ned til Vårseterhjellen og videre til Øvre Kavli eller til skytebana (der det er fordel å ha parkert en bil).

Kilde:

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 17.18
Stigning meter grader
Total stigning 1694 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.