Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Innreiten - Kvalnesvika

Om turen

Gradering

Kommune

Halsa

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Total lengde rundtur (km)

5.4 km

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Fotograf: Ragnhild Godal Tunheim
Fotograf: Trine Kristiansen Glåmen
Fotograf: Ragnhild Godal Tunheim
Fotograf: Trine Kristiansen Glåmen

Innreiten - Kvalnesvika

Kvifor gå denne turen?

Dette er en koselig skogstur, som kan være spennende for folk i alle aldre. I begynnelsen følger du en skogsvei som forholdsvis bratt leder deg oppover lia. Snart flater veien ut, og går videre nedover en bekkedal - Kvalnesvikdalen. Denne fører rett ned til Kvalnesvika, et gammelt kulturlandskap med en spesiell historie. Her er det en benk hvor du kan finne roen og nyte den fine utsikten over eng og fjord.

Herfra går det en sti gjennom skoger av forskjellige slag. Først inne i en spennende hasselskog, og så på en eldgammel vei gjennom furuskog oppi bratte lia. Deretter lar du deg lede inn i en mørk, mosegrodd trollskog som etter hvert går over i åpnere orderskog. Her fører stien inn på en skogsvei, hvor landskapet åpner seg mot slutten, og du passerer beitemark og velstelte gårdstun.

Kvar i terrenget går turen?

Start ved parkering ved Innreiten i Halsa på Nordmøre. Ta skogsveien til høyre, og følg denne oppover lia. Når veien begynner å gå nedover, kommer du til et veikryss, hvor du tar til høyre. Denne veien går rett ned til Kvalnesvika. Herfra begynner stien i skogkanten ved sittebenken, og denne stien følger du helt til den kommer inn på en skogsvei som går tilbake til Innreiten.

Kulturminne

I Kvalnesvika ligger et gammelt kulturlandskap hvor det har vært gårdsdrift helt fra 1500- og fram til 1980-tallet. I våre øyne ligger det utilgjengelig til, men før i tiden var det sjøen som var veien. Det meste av transport til og fra vika gikk med båt, men det gikk også gammel vei herfra til Indreiten. I furuskogen går du på rester av den gamle veien.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Ved tilrettelagt parkeringsplass på Innreiten på Halsa.

Ca. 100 meter fra Halsa fergekai tar du av mot Innreiten. Følg denne veien i ca. 2.8 km, og kjør opp til venstre foran et gårdstun. Parker på tilrettelagt parkeringsplass her. Gratis parkering. GPS-koordinater: N63° 02.652' E8° 14.297'

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Total lengde rundtur (km) 5.4 km
Stigning meter grader
Total stigning 371 Høydemeter

Mobildekning

Varierer fra god til meget god.

Kart

1421 III Halsa, Turkart for Halsa.