Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Averøy

Type tur

Fottur

Gradering

X Grønn

Lengde tur/retur (km)

5,6

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Hosetlia turmål med Meekknoken i bakgrunn. Foto: R.S. Berthinussen.
På tur opp passerer du ei kjempefin gamme. Foto: R.S. Berthinussen.
Siste rasteplass før toppen. Foto: R.S. Berthinussen.
Utsikt mot Gjemnessundbrua. Foto: R.S. Berthinussen.

Hosetlia

Kvifor gå denne turen?

En fin tur som passer for alle aldersgrupper. Spesielt fin for barnefamilier. På veien opp ligger en meget fin gamme som FAU ved Meek Skole har bygget. Den er åpen for allmennheten mot at vi selvfølgelig forlater den slik vi ønsker å finne den. Vel oppe på Hosetlia er det satt opp en gapahuk. Her er det fin utsikt mot Krifast i Gjemnes og mot Eide.

Kvar i terrenget går turen?

Turen starter ved Meek barnhage/skole på Indre Averøy. Parkering er tillatt nedenfor barnehagen. Derfra tar det om lag 45-60 minutter å gå opp. God grusveg nesten hele vegen opp. De siste hundre meterne er det sti.
Fra parkeringsplassen: Ta til venstre og følg hovedveien retning Kvernes. Ta av ved andre avkjørsel til venstre. Langs første del av turen ser du mange fine steingjerder. Vegen går først opp til noen gårder, går så videre mot høyre frem til ei lita elv med ei bru over. Brua over den lille elva. Ta til venstre.
Til venstre, i elva, ser du rester etter ei gammel demning. Det var i sin tid demninga tilknytta ei mølle som sto på en av gårdene litt lengre ned. Mølla eksisterer ikke den dag i dag. Vegen går nå til venstre oppover. Det er en god grusveg. Følg vegen til du kommer opp til gamma. Den ligger på høyre siden av vegen. Dette er et flott sted for en pust i bakken.
Etter gamma er det skiltet. Hold til høyre. OBS! Like før Hosetlia passerer vi en liten rasteplass. Siste stopp før toppen.
Etter den er det første vei, og så sti, til høyre merket turbok. Du skal altså ta av vegen og gå en sti til høyre, ikke følge grusvegen helt opp

Kulturminne

Rester etter ei gammel demning i elva.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Turen starter ved Meek skole, på Innersiden, Averøy.
Fra Eide kjører du Fv64 over Atlanterhavsvegen. Når du kommer til t-kryss på fastlandet på Averøy tar du til høyrere inn på Fv247, retning Kvernes (til venstre er til Bruhagen og til Kristiansund). Kjør til Meek skole. Skolen, og P-plass, ligger på venstre side av vegen.

Fra Kristianunsd kjører du Fv64 til Bruhagen. Fra Bruhagen er det skilt til Kvernes. Du tar inn til venstre og følger Fv247 til Meek skole. Skolen og p-plass ligger på høyre side av veien.

Turen går fra P-plassen og opp til Hosetlia.

Kvar kan du parkere?

Ved Meek oppvekstsenter. Ingen p-avgidt.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 1
Fast grus 4,35
God sti 0,25
Lengde tur/retur (km) 5,6

Offentlig transport

Ja. Buss til Meek via Bruhagen. Se http://www.177.no. Busstopp ved Meek oppvekstsenter.

Mobildekning

Ja.

Kart

Turkart Kristiansund (2007): 1:50 000. Eller Averøy kommunes egne turkart: http://www.averoy.kommune.no/Filnedlasting.aspx?MId1=601&FilId=1961