Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Molde

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

9,7 km

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Utrolig flott rundskue!
Over myrene er det lagt ned vandringer.
En gammel furu ved stien er et flott foto- og klatreobjekt!
Flott varde på toppen - og fantastisk utsikt på dager med klarvær

Horja - Horga

Fotograf: Eivind Kringstad

Kvifor gå denne turen?

Like vest for mektige "Skåla", Moldes høyeste fjell på Skålahalvøya, ligger Horja, eller Horga som det står på mange kart. Toppen er på 552 meter over havet, og du starter på ca. 65 moh. Turen dit er godt beskrevet på Turistforeningens sider, nå også på "Morotur". Fra toppen er det et fantastisk rundskue, ikke minst mot vest - med Molde langt bak.

Ta turen en klar dag, eller kveld når sola går ned. Vi brukte halvannen time opp. Stien er god og lett å finne. Absolutt en tur å anbefale for familier!

I og med noen våte partier er gode sko å anbefale.

Kvar i terrenget går turen?

Om du kommer fra Molde, parker på venstre side av veien, like før "Skålasenteret" (Bunkers Oil). Her er det god plass og stien går rett oppover, noe steinete men god. Lengre oppe er det våtere områder der det er lagt ut "vandringer" over myrene. Ellers går stien mye på fjellgrunn.

Et par-tre hundre meter oppover veien, peker et skilt til "Kammen". Kanskje en ennå finere sti å gå langs i skogen og på "kammen" oppover. Denne kommer innpå samme stien lengre oppe. Vi gikk "veien" opp og "Kammen ned". De fleste går nok langs "veien", i alle fall første tur til Horja. Dette var vår første tur, og vi ble begeistret!

Lenke til turbeskrivelse

Kulturminne

Det er et kulturminne nede i lia; "Det mystiske alteret ved Horja", men det blir en annen tur. Vi viser likevel til dette stedet i artikkelen ovenfor for de interesserte.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Fra Molde tar du til Bolsøya, kjører gjennom tunnelen og brua over sundet. Så til Skålasenteret, (Bunkers Oil) der du altså parkerer og starter turen fra. Start og nedkomst er på samme sted.

Kvar kan du parkere?

Parkeringsplassen øst for Skålasenteret, stor grusplass på østsiden av veien.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
God sti 9
Myr 1
Lengde tur/retur (km) 9,7 km
Stigning meter grader
Total stigning 515 Høydemeter

Offentlig transport

Buss fra Molde, men privatbil er det mest praktiske.

Mobildekning

God dekning

Kart

Turkart Molde