Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Lengde en vei (km)

8.33

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Holmemdalen

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Flott fjelltur fra Åfarnes. opp til Herjevatnet og videre over Nesskaret til Homemdalen. Turen bur på flott utsikt mot Selsetervatnet. Holmemdalen og Skorgedalen.

Kvar i terrenget går turen?

Parker ved idrettsbana på Åfarnes (øverst i boligfeltet). Følg vegen som går paralellt på oppsiden av fotballbana til enden av bana. og et par hundre meter videre. Ta av på sti opp til høyre like før trialområdet. og følg denne opp lia gjennom skogen.

Like før en når skoggrensa og terrenget legger seg. går stien gjennom et par plantefelt. Følg stien videre. og til venstre for et stort jorde. Like før enden av jordet. ta av inn til venstre fram til Myrsetsetra. Herfra går stien på skrå mot høyre inn på hovedstien fram til Herjevatnet.

Ikke ta av ned til vannkanten. men fortsett på stien til høyre for vatnet. Denne går snart over i en sti som følges videre innover langsmed vatnet til Vassetra.

Omtrent midt på vatnet, etter å ha rundet Tarløysa begynner går stien innover dalen mot skaret, like etter å ha passert krattet. Følg midt i dalen opp til Nesskaret, og ned igjen på andre siden mot Holmemdalen.

Herfra er det mulig å fortsette videre ned i Holmemdalen eller over til Skorgedalen langs østsida av Selsetervatnet.

Kilde:

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 8.33
Stigning meter grader
Total stigning 585 Høydemeter