Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Hoemssetra fra Daugstad/Sakselia

Om turen

Gradering

Kommune

Vestnes

Type tur

Fottur
Skitur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

5

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Hoemssetra fra Daugstad/Sakselia

Kvifor gå denne turen?

Ganske lett tur opp til den øverste beliggende setra i Vestnes kommune. God utsikt ned til bygda og langt ut mot kysten. Utgangspunkt for tur opp på Hoemstinden. Turen går gjennom den nedlagte gården Sakselia. Kort avstikker til den spektakulære fossen Liafossen.

Kvar i terrenget går turen?

Ta av fra parkeringsplassen og gå ned mot elva. Høgde over havet ca. 200 meter. Der går du over Sesselva på ei relativ ny og solid bru. Første del av ruta går i ganske flatt terreng. I dette partiet deler stien seg, og du holder til venstre langs en steingard. Der vil du passere den gamle fraflytta Sakseligården. Stien fortsetter gjennom skogen. Etter ei stund passerer du ei ny elv på ei gammel bru av trestokker. Like etter deler stien seg og du tar av til venstre. God og tydelig sti opp til setra. Du vil få øye på hyttene på Hoemssetra lenge før du kommer dit, til høgre for fossen. Litt bratt siste delen av turen. Setra er på 525 meter over havet. Det er best å ta samme ruta tilbake til utgangspunktet.

Kulturminne

Til venstre for Hoemssetra er det en imponerende foss, men vil du oppleve en enda mer spektakulær foss må du ta omvegen for å få med deg Sakselifossen, eller Liafossen. For å komme ned dit går du ned markene på Sakseligården, så på en traktorvei, og ta av til venstre på en sti opp til fossen. Avstikkeren er godt merka.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Gåturen starter fra en parkeringsplass 1,5 km fra betalingsbommen. For å komme dit tar du av fra riksveien ca. 5 km etter Tresfjord kirke. Kommer du fra Vikebukt tar du av riksvegen ca. 6.5.km etter den gamle ferjekaia. Ta av fra den gamle bygdevegen ved skiltet Daugstadsetra. Etter 200 meter står betalingsbommen.
Breddegrad : 62.555801
Lengdegrad : 7.1896076

Kvar kan du parkere?

Bommen er plassert på starten av Daugstadseterveien, bompenger kr. 40.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 5

Offentlig transport

Nei

Mobildekning

Bra

Kart

Ørskogfjellkartet eller turkartet for området rundt Tresfjorden, utgitt av Tresfjord I.L. Til salgs hos Spar Tresfjord.