Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Ørskog

Type tur

Skitur

Gradering

XXX Rød

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Lengde tur/retur (km)

8

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Høgsvora

Kvifor gå denne turen?

Flott utkikkspunkt mot Ålesund og Molde.

Kvar i terrenget går turen?

Høgsvora (1163) er en mye gått skitur med start på Vaksvikfjellet. Normalruta til toppen er enkel og relativt rastrygg. Sørryggen er en alternativ rute som gir beste utsikten på vei mot toppen. Steingardstinden (1120) som ligger nordvest for Høgsvora (1163) er verdt en liten avstikker på samme tur.
 Vaksvika mellom Sjøholt og Stordal er det skiltet mot Vaksvikfjellet. Fra avkjørselen er det ca 4 km opp til startstedet (sportskapellet). Stor parkeringsplass ved sportskapellet som blir brøytet. Også parkering på Vaksvikfjellet camping (avgift). Veien opp vest for sportskapellet går opp til Sollisætra, der i fra går det slakt opp i Kvanndalen.

- Høgsvora (1163), to ruter
Kvanndalen går opp dalføret ovenfor Sollisætra, her går det nesten alltid skispor. Høgsvora (1163) ses raskt mot himmelen i enden av dalføret. Den sørvendte fjellsida er lettgått opp i retning Steingardstinden (1120), i toppområdet går du inn i vestsida og opp til varden fra sør. Merk deg at det kan gå ras ned fra sørryggen. Under utrygge snøforhold er beste rutevalget å holde godt til venstre på vei inn mot og opp fjellsida opp fra Kvanndalen, dvs så langt vekk fra sørryggen som det er mulig å gå.

Sørryggen er delvis smal og litt luftig men ikke vanskelig på normalt greit føre. Et punkt i øvre del av ryggen må oftest omgås på en av sidene, føret vil avgjøre hvor vanskelig det er å passere. Steingardstinden (1120) ligger ca 0,5km nordvest for Høgsvora (1163).

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Det er vanlig å starte fra Vaksvikfjellet.

Kvar kan du parkere?

Vaksvikfjellet Camping, kr 40,-.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Ikke preparerte løyper 8
Lengde tur/retur (km) 8
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 100 25
Bratteste helning ned 100 25
Total stigning 813 Høydemeter

Offentlig transport

nei

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Kart

Topografisk kartserie M711 - Stranda 1219 I