Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Skitur

Gradering

XXX Rød

Lengde en vei (km)

3.84

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Høgseternebba

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Fin topptur i fine omgivelser med jevn, bratt stigning. Litt tett skog opp Risbrekka i starten, men toppen byr på flott nedkjøring.

Kvar i terrenget går turen?

Hvis vegen til Rabben er åpen parker like etter brua (bomveg), hvis ikke må en følge vegen 1,3 km fra bommen.

Kryss over jordet til høyre for elva som kommer ned Risbrekka (åpnere på andre siden av elva, men ikke alltid en kommer over elva nede). Kryss oppover lia ca. 200 m til høyre for elva, tett skog i starten.

Når skogen gir seg fortsett litt innover høyre sida av botnen og kryss deretter tilbake til høgste høyspentmasten. Fra kryss videre langs venstrekant av ryggen oppover (ofte vindblåst snø). Avhengig av snøforholdene kan det lønne seg å ta skiene på ryggen et stykke på ryggen til den legger seg.

Siste partiet på ryggen er slakere og krysses enkelt oppover på ski.

Flott nedkjøring i svak renneformasjon ned vestsida litt nord for ryggen (den som følges siste partiet mot toppryggen). Det er mulig å fortsette ryggen videre mot Helvetestind, men smal og utsatt parti på ryggen gjør at en bør ha isøks, og en må være forsiktig med skavler.

Kilde:

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 3.84
Stigning meter grader
Total stigning 1300 Høydemeter

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.