Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Tingvoll

Type tur

Skitur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

17,2

Lengde en vei (km)

8,6

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Utsikt fra toppen mot Reinsfjellet
På vei over Gylvatnet

Høgfjellet

Kvifor gå denne turen?

Høgfjellet (689 moh) er den høyeste toppen i ytre del av Tingvoll kommune og er et populært skiområde med flere ulike turmuligheter for hele familien.
For å komme dit på ski er det flere mulige utgangspunkt. Vasslia ved Torjulvågen er mest benyttet. Men skituren kan også starte fra Gyl eller Herradsdalen.

Er du usikker på om isen på Gylvatnet er trygg er det enklest å går rundt vannet på nordsiden

Kvar i terrenget går turen?

Fra parkeringsplassen går det løype opp langs en traktorvei. Dette er en mye brukt løype, så det er vanligvis oppgåtte spor helt til Gylvatnet. Etter ca 25 minutter kommer du opp til en Gapahauk som er en fin plass for den første pausen på turen. Her er det laget bålplass og det er utlagt ved. Videre følger du løypa frem til Gylvatnet. Turen hit tar ca en time og er et fint turmål i seg selv.
Videre går du over vannet og til Gylsetra. Fra setra går du opp i dalsøkket mot nordvest. Når du passerer tregrensa dreier du i nordlig retning til du kommer opp på ryggen som du følger frem til toppen.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Kjør RV70 mellom Krifast og Tingvoll. Ca 6 km fra Tingvoll tar du av mot Torjulvågen. Følg veien 3,6 km til brøytet parkeringsplass ved Vasslia

Kvar kan du parkere?

Vasslia

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde tur/retur (km) 17,2
Lengde en vei (km) 8,6
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 50 25
Bratteste helning ned 50 25
Total stigning 570 Høydemeter

Mobildekning

god

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Kart

1320 I Tingvoll eller Turkart Tingvoll