Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Helveten (rundtur)

Om turen

Gradering

Kommune

Rauma

Type tur

Fottur

Gradering

XXX Rød

Lengde en vei (km)

2.17

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Helveten (rundtur)

Fotograf: romsdal.com

Kvifor gå denne turen?

Fin rundtur som går via Nebba mot Bjørmosen, opp til Helveten med flott utkikkspunkt, og som kommer inn på stien fra Aksla under brannhammeren.

Kvar i terrenget går turen?

 

Start på samme sted som stien til Nebba og Aksla, ved oppkjøring til øvre Risen. Følg sti opp til Nebba. Ca. 200 m over Nebba går en sti av til høyre, like ved en stor blokk i stien til Aksla (skilt til Bjørmosen). Ta av til høyre slakt nedover og følg stien som går bortover fjellsiden, omtrent i samme høyde hele tiden.

Etter ca. 1 km, like før en liten bekk, går det en sti opp til venstre (skilt til Helveten). Følg denne stien oppover til en bratt hammer. Gå først under hammeren til høyre, og så opp en rampe til venstre (sikret med kjetting). Rund hammeren ut på ei hylle, og deretter et bratt opptak (også sikret med kjetting). Dette leder opp til Helveten, som er et lite platå med flott utsikt.

Stien fortsetter videre mot venstre, slakt oppover og gjennom ei ur. Etter ura er det et kort, bratt stykke oppover, før en går til venstre mot stien fra Aksla. Like før en møter stien fra Aksla er det et flott utkikkspunkt til venstre (Bjørnafallet).

Fortsett til stien fra Aksla, og følg denne ned igjen til utgangspunktet.

Kilde:

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Lengde en vei (km) 2.17
Stigning meter grader
Total stigning 288 Høydemeter