Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Haram

Type tur

Fottur

Gradering

XXX Rød

Lengde tur/retur (km)

6 km

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Utsikt
Parkering
Hellandshornet

Hellandshornet

Fotograf: Krister Bjerke Haddal

Kvifor gå denne turen?

Hellandshornet (882) i Haram kommune er en flott fjelltur med god utsikt mot Nordøyane og ut i havet. Kan også kombineres med en tur videre til Keipen og Storfjellet.

Kvar i terrenget går turen?

Stien starter fra parkeringsplassen, og den er enkel å finne. Den første delen er opp til Heia hvor turen går gjennom skog på en ganske bratt sti. Dette er også den aller tyngste delen av turen. Noen steder henger det tau festet på siden av stien som gjør det litt enklere. Det er hverken luftig eller farlig, om kun en fare for å få støle lår og legger, eller kanskje en blåkul på rumpa om du har lyst ned veldig fort. Når du kommer over dette stykket, har du utsikt hele veien, og kan se opp mot selve fjellet. Følg stien videre langs kanten, frem til du skal gå skrått mot høyre hvor stien er merket. Stykket oppover Skjervheian følger har fin sti med småstein, lyng og mose. Stien forsvinner innimellom, men det er nok av steiner med rød merking og varder. Følg disse og ta sikte mot foten av den siste stigningen. Den siste delen opp mot selve toppen er steinur og litt brattere. Det kommer en liten improvisert hytte med pipe på din høyre siden, og toppvarden følger like etter. Fjellets faktiske høyeste punkt ligger ikke ved varden, men knapt 2-3 minutter lenger sør.

http://fjellglede.blogspot.no/2013/04/hellandshornet.html

Lenke til turbeskrivelse

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Følg E136 ut av Ålesund til du skal svinge til venstre mot Skodje/Brattvåg på 661. Avstand fra Ålesund cirka 50 km.

(Alternativt kan du kjøre fra Ålesund mot Ellingsøy på 658 (undersjøisk tunnel), og følge hele Ellingsøya på 107 videre mot Skodje kommune. Denne veien ender i et kryss hvor du kjører inn på 661 mot Brattvåg.)

Fra begge alternativene følger du til krysset like utenfor Vatne. Du tar til venstre på 659 videre mot Brattvåg. Neste avkjørsel blir til høyre mot Hellandshamn på vei 145. Etter bebyggelse kommer det en lang sving mot venstre, og du passerer en fabrikk på høyresiden. Avkjørsel til parkeringsplassen ligger i neste kryss (se bilde). Veien var for ujevn til at bilen kom seg frem, så vi fant parkering på den andre siden av veien.

Kvar endar turen?

Turens mål er toppvarden.

Kvar kan du parkere?

Parkering langs veg ved turstart, se veibeskrivelse.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
God sti 6 km
Lengde tur/retur (km) 6 km
Stigning meter grader
Total stigning 853 meter Høydemeter

Offentlig transport

Det går buss en sjelden gang, sjekk http://www.frammr.no, Hellandshamn. Ikke sikkert at bussen går forbi turens start, og en må da gå et stykke.

Mobildekning

Dekning hele tiden

Kart

093 Vigra (Statens Kartverk)