Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Kristiansund

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Lengde tur/retur (km)

4 km hele runden

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Havstien

Fotograf: Håvard Johansen

Kvifor gå denne turen?

NB! Adkomsten som er beskrevet her er for tiden stengt i forbindelse med byggeprosjekt. Det er imidlertid mulig å starte denne turen fra Vanndammen. Anviste parkeringsplasser i gatene ved inngangen til Kringsjå og Vanndamman.

https://www.kntur.no/artikler/nyheter/15381-havstien-forandret-rute/

Havstien som går mellom Lillesanden og Klubba på Kirkelandet i Kristiansund er satt i stand på dugnad av Kristiansund og Nordmøre Turistforening.
Stien følger terrenget langs sjøkanten mot Klubba. Terrenget er ganske kupert, men det er bygd både bruer og trapper for å gjøre turen fremkommelig. På turen får du oppleve en fantastisk havutsikt når du går over berghamrene helt ute ved havet. Samtidig som du får nærkontakt med sjøen når stien går helt nede i flomålet.

Kvar i terrenget går turen?

Ved parkeringsplassen er det skiltet Havstien og det er godt merket hele veien frem til Klubba. På turen langs Havstien får du se flere kulturhistoriske severdigheter. Ved Klubba ligger det flere bunkersanlegg fra 2, verdenskrig som stien går gjennom. På returen kan du gå langs de gamle vannoppsamlingsmurene i Kringsjå. Her er det satt opp flere infotavler om selve Kringsjå og den spesielle faunaen i området.
Turen tilbake kan legges om Kirkelandet gravsted og videre rundt kringsjå til Vanndamman. Her kan du gå inn på Havstien igjen og ned til utgangspunktet for turen.

Lenke til turbeskrivelse

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Følg Rv70 til Kristiansund. I første lyskryss nedenfor Kirkelandet kirke tar du av til høyre og følg veien helt til endes. Her er det god parkering og merket skilt Havstien.

Kvar kan du parkere?

Politimester Bendixsens gate

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Fast grus 2
God sti 2
Lengde tur/retur (km) 4 km hele runden
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 40 30
Bratteste helning ned 40 30

Mobildekning

god

Kart

Norge - serien 103 Kristiansund 1:50 000