Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Smøla

Type tur

Fottur

Gradering

X Grønn

Lengde tur/retur (km)

1.5 km

Total lengde rundtur (km)

1.5

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Haugøya N

Fotograf: Skilt: Laila Skaret Gapahuk: Einar K. Wikan

Kvifor gå denne turen?

Haugøya er en turpost med storhavet som nabo. Veien ut dit er vår Atlanterhavsvei. Starten på turen ligger like etter at du har passert Verjeskifte bru. Turopplevelse i skjærgården er en opplevelse i seg selv.

Kvar i terrenget går turen?

Der turen starter er det en liten parkeringsplass og et bord for å raste. Oppe på haugen står en liten gapahuk der en kan sitte helt stille og se på fugler og annet dyreliv i fjæra. Inne i skogen er det tilrettelagt for litt aktiviteter for barn. Skiltet har pil i begge retninger. Turen som benevnes som SØR er bare 350 m fram til turkassen. Turen mot Nord er 730 m. Benevelsen S og N er ikke helt nøyaktig etter kompasset, men er satt ut fra lokal beskrivelse på øya.
Stien(e) er godt synlig i terrenget, og det er bare å følge dem til du når turkassen.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Turen starter ved at en ankommer Edøya/Smøla. Fylkesvei 669 går rundt Smøla. Inn fra Edøya kjører en 8 km og kommer frem til et kryss. En kan kjøre enten til høyre eller til venstre for å komme til Hauøya der denne turposten ligger. Vi anbefaler å kjøre til høyre. Følge veien 6 km inn til Nelvika og ta av til venstre i krysset opp til Frostadheia. Dette er veien tvers over Smøla. Kjør bare rett fram til du kommer til et kryss og du ser en bensinstasjon/kiosk til venstre. Ta av til venstre og kjør til du kommer til Hopen sentrum der du ser både Smølahallen, Rådhuset og forretningssenteret. Før du kommer inn til Hopen møter du på krysset der veien går ut til Veiholmen.Ta av der og kjør til du er kommet over den største brua. Like etter den er det ei stinfylling og i enden der, finner du parkering og rasteplass.

Kvar endar turen?

Turposten står helt ute på neset av øya.

Kvar kan du parkere?

Parkering ved rasteplassen.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
God sti x
Lengde tur/retur (km) 1.5 km
Total lengde rundtur (km) 1.5
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 0 0
Bratteste helning ned 0 0
Total stigning 4m Høydemeter

Offentlig transport

Det kan være muligheter for offentlig transport. Sjekk FRAM.no.
Anbefaler at en også kombinerer med sykkelleie

Mobildekning

God

Kart

Kart over Smøla