Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Gjemnes

Type tur

Skitur

Gradering

XXX Rød

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Lengde tur/retur (km)

ca 10 km t/r

Lengde en vei (km)

5

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Om marka er dekt av snø, kan du gå over denne. Alternativet er å følge privat vei til utmark på vestsiden av marka.

Harstadfjellet

Kvifor gå denne turen?

Turen til Harstadfjellet er en klassiker både vinter og sommer. Skituren har blitt svært populær etter at Harstafjellrennet har blitt etablert. Fra toppen av Harstadfjellet ser du store deler av kysten mot Sunnmøre og Trøndelag. Mot øst og sør har du utsikt mot Trollheimen, Sunndalsfjella og Romsdalsfjella. Er du heldig med sikten, vil du også dra kjendsel på fjella på Sunnmøre.

Kvar i terrenget går turen?

Det er flere innfallsporter mot Harstadfjellet. Denne turen beskrives fra veien mellom Harstad og Gaupset. Dersom marka er dekt av snø kan du gå på ski over denne. Ta sikte på grind i nordvestre hjørne av marka. Gå gjennom denne og gå ca 100 m før du tar til venstre og kommer inn på traktorvei som du følger oppover. Først gjennom skarp venstresving. 250 m etter denne svingen kommer et veiskille mot høyre. Du skal ikke ta av her, men fortsette rett frem. Etter nye 40 m kommer et nytt veiskille ned mot venstre. Her går du også rett frem. Etter nye hundre meter kommer det tredje veiskillet. Her skal du ta av mot høyre. Følg traktorveien til endes og kryss deg så oppover på venstre side (vestsiden) av Svartdalselva. Etter hvert som du kommer ut av skogen skal du baute diagonalt opp mot østryggen av Harstadfjellet. Du går her i skredutsatt terreng. Når du kommer til østryggen følger du denne hele veien mot toppen. Det er som oftes en snøskavel på toppryggen. Hold derfor mot høyre for å komme opp. Nedturen velger du etter snøforhold og skredfare.
Vær oppmerksom på at fjellet kan være rasutsatt. Ta derfor nødvendige hensy til dette både på turen opp og ned!

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Parker i lomme langs veien i sørenden av dyrkamarka. Her er det plass til et par biler. Vis hensyn til de som bor i området og driver gård.

Kvar kan du parkere?

Parkeringsplass ved kommunehuset

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Ikke preparerte løyper 10
Lengde tur/retur (km) ca 10 km t/r
Lengde en vei (km) 5
Stigning meter grader
Bratteste helning opp 100 31
Bratteste helning ned 100 35
Total stigning 960 Høydemeter

Offentlig transport

Timeekspressen!

Rasfare

Værforholdene og snøstabiliteten kan endre seg raskt, husk alltid å vurdere snøskredfare før du velger tur og rute. For oppdatert snøskredvarsel i Romsdalsområdet og informasjon om hvordan du selv kan redusere din egen risiko, gå til www.varsom.no. Snøskredvarselet vil aldri være en fasit på hvor det er trygt, men vil gi deg mer informasjon om forholdene slik at du selv kan gjøre fornuftige valg.

Spesielle forhold

Harstadfjellrennet
http://harstadfjellrennet.net/

Kart

Turkart Molde og Fræna. Topografisk kartserie M711 Blad 1320 IV Eide