Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Morotur > Turar > Haramsøya på langs

Om turen

Gradering

Kommune

Haram

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Lengde tur/retur (km)

.ca. 30 km

Lengde en vei (km)

ca 15 km

Total lengde rundtur (km)

Ca. 20 km

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Flere bilder

Haramsfjellet
Mot Ullafjellet
Bjørnstjerne Bjørnson

Haramsøya på langs

Fotograf: Rune Bergsnes

Kvifor gå denne turen?

Flott turløype i skog og fjell. Mange fine utsiktspunkt over Austnes, Lepsøya, Haram og Ulla. Spesielt fin utsikt til Ullahammaren, Ullasundbrua og Ullafyr. Ein tur innom Krigsminne på Hestevollane, der eit fly styrta under 2. verdenskrig.

Kvar i terrenget går turen?

Turen starter på Austnes med skogstur opp mot Varden og videre til Stormyrhaugen. Følger god sti i åpent terreng videre til Røhammeren med utsikt mot Storholmen fyr og storhavet, Haram og Lepsøy. Her er ein flott plass å nyte solnedgangen. Turen går videre mot og ned kanteraua, krysser tverrfjellet og går inn på fjellvegen. Denne veien kan man følge heile vegen til Ulla om man vil. Vi tar ein avstikker til toppen Mannen 347 moh. Vidare går vi derifrå til Ullahornet, der vi ser profilen til Bjørnstjerne Bjørnson. Derifrå går vi vidare til Hestevollane, der krigsminnet står, nedanfor ser vi ned i Lia og utover storhavet. Vi går vidare til neste utsiktspunkt, Nova, der vi har god utsikt til Ullafyr. Vi går tilbake til fjellvegen og ned til Ulla, der turen slutter.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Ta ferga frå Skjeltene til Haramsøya. Parker ein bil på Ulla for retur til Austnes, det går fint å gå veien tilbake til Austnes. Gå/kjøyr opp til startplass i byggefeltet, ta til høgre, så med ein gong til venstre opp veien forbi legesenteret. Rett fram i krysset og opp til der veien flater ut. Sjå etter eit turskilt på venstre side,

Kvar endar turen?

Ulla, ved avkjøring til Ullahammaren. Det går fint å følge veine tilbake til Austnes. Bestemmer ein seg for å gå tilbake, kan ein parkere bilar på Skjeltene. Turen tar ca. 4 - 5 t.

Kvar kan du parkere?

Skjeltene, ev. Austnes.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
Asfalt 5
Fast grus 2
Løs grus 0
Traktorveg 0
God sti 13
Dårlig sti 0
Natur 0
Myr 0
Røtter / steiner 0
Sleipt underlag 0
Lengde tur/retur (km) .ca. 30 km
Lengde en vei (km) ca 15 km
Total lengde rundtur (km) Ca. 20 km
Stigning meter grader
Total stigning 350 Høydemeter

Offentlig transport

Hurtigbåt frå Hamsund, Ålesund. Nordøyruta.

Mobildekning

Ja

Kart

Ålesund