Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Om turen

Gradering

Kommune

Haram

Type tur

Fottur

Gradering

XX Blå

Gradering for rullestolbrukarar

Ikkje tilgjengeleg

Lengde tur/retur (km)

Ca 10 km

Lengde en vei (km)

Ca 5 km

Skriv ut Kjørebeskrivelse

Håvikhornet

Fotograf: Julianne Mølsæter

Kvifor gå denne turen?

Turen er en flott opplevelse for hele familien, hvor du fra toppen har utsikt til hele Samfjorden og nærliggende fjell og fjord. Kanskje får du også oppleve havørnen seile over hodet på veien opp.

Kvar i terrenget går turen?

Fra Fjellbu kan du følge råsa som er skiltet mot "Håvikhornet". Du går langs stien som går gjennom lav furuskog, den er ikke merket, men er tydelig og lett å følge. Det er ganske vått på den første delen av turen, og du bør ha gode sko. Stien går langs en fjellnakke, med jevn stigning. Etter en stund kommer du til Høgenakken, og etter det blir stien tørrere. Du vil etterhvert møte en trimpostkasse, og rett etter den er det merket med "Tannlegeråsa", du skal ikke gå dit, men følge pila som peker over en nokså bratt knaus mot sør. Deretter er det jevn stigning på tørr og lett fremkommelig sti, før det igjen er en brattere stigning mot toppen. Håvikhornet ligger 477 MOH.

Kulturminne

Det er ingen utpregede kulturminner langs turen, men man kan se rester av lysløypen som var laget på 1960-tallet.

Tilgjengeleg med rullestol

Nei

Kvar startar turen?

Turen starter rett før byggefeltet Fjellbu, i Brattvåg. En følger Storgata gjennom Brattvåg sentrum, og tar av mot barneskolen ved Coop Extra. Deretter må en ta til venstre og følge Dalevegen til parkeringsplassen. Starten er skiltet med "Håvikhornet", og er synlig fra veien.
GPS koordinater: 62.590220, 6.438579

Kvar kan du parkere?

Det er to parkeringsmuligheter, hvor vi anbefaler å parkere ved demningen ved Synnalandsvatnet. Det er fordi den nærmeste parkreringsplassen er privat og tilhører Brattvåg Barnehage i Fjellbu. Denne brukes til parkering for barnehagen i dens åpningstid. Derfor kan man ikke parkere der i den tiden barnehagen holder åpent.

Rute på kart

Underlag Lengde i km
God sti 5
Sleipt underlag 2
Lengde tur/retur (km) Ca 10 km
Lengde en vei (km) Ca 5 km
Stigning meter grader
Total stigning 387 Høydemeter

Offentlig transport

Det er mulig å ta buss til Brattvåg sentrum, og gå derfra. Dersom du er litt kjent kan du starte turen i Håvikmyrane i stedet, da starter turen 2 minutters gange fra bussholdeplass.

Rutegående trafikk:
http://www.frammr.no

Mobildekning

Bra

Spesielle forhold

Hvis du går 10-15 minutter ekstra kommer du til Skulstadhornet, og kan nyte utsikten også derfra!

Kart

Norge-serien 10076 Ålesund